ΣΥΡΙΖΑ για 6ημερη εργασία: Η αυθάδεια του 41% της ΝΔ φέρνει σκληρές αντεργατικές πολιτικές

ΣΥΡΙΖΑ για 6ημερη εργασία: Η αυθάδεια του 41% της ΝΔ φέρνει σκληρές αντεργατικές πολιτικές

«Η 6ημερη εργασία, χωρίς ρεπό, δεν είναι επιταγή της τρόικα, ούτε έρχεται να εφαρμοστεί σε καθεστώς μνημονίων. Όλη η δόξα της συγκεκριμένης ρύθμισης ανήκει στον κ. Γεωργιάδη, τον πρώην Υπουργό Εργασίας, ο οποίος με τον πρόσφατο Νόμο του (5053/23) άλλαξε προς το χειρότερο, για μια ακόμη φορά μετά τους Βρούτση- Χατζηδάκη, το εργασιακό τοπίο» αναφέρει ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος.

«Αντίθετα με ό,τι υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός για να κερδίσει τις εκλογές, σκοπός της Κυβέρνησής του είναι: χαμηλοί μισθοί, ελάχιστο πλαίσιο προστασίας, μηδενικοί έλεγχοι, εντατικοποίηση της εργασίας και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργοδοτικών συμφερόντων» τονίζει ο βουλευτής Αργολίδας.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου:

«Τις τελευταίες μέρες αρκετά είναι τα δημοσιεύματα του Τύπου που υπογραμμίζουν με μελανά χρώματα την εφαρμογή της 6ημερης εργασίας από 1 Ιουλίου 2024, σχεδόν σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους αλλά και σε ΔΕΚΟ, ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο.

Η εν λόγω απόφαση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρόκειται για την υλοποίηση των σκληρών αντεργατικών πολιτικών που η ΝΔ φέρνει κατά ριπάς στην Βουλή, με την αυθάδεια του 41%.

Η 6ημερη εργασία, χωρίς ρεπό, δεν είναι επιταγή της Τροίκα, ούτε έρχεται να εφαρμοστεί σε καθεστώς μνημονίων. Όλη η δόξα της συγκεκριμένης ρύθμισης ανήκει στον κ. Γεωργιάδη, τον πρώην Υπουργό Εργασίας, ο οποίος με τον πρόσφατο Νόμο του (5053/23) άλλαξε προς το χειρότερο, για μια ακόμη φορά μετά τους Βρούτση- Χατζηδάκη, το εργασιακό τοπίο.

Με την αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ και με το τεράστιο κενό που υπάρχει σε ελέγχους στην αγορά εργασίας, η 6ημερη εργασία και το ξήλωμα πολλών άλλων εργασιακών δικαιωμάτων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας και στην υποβάθμιση της θέσης του εργατικού δυναμικού.

Αντίθετα με ό,τι υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός για να κερδίσει τις εκλογές, σκοπός της Κυβέρνησής του είναι: χαμηλοί μισθοί, ελάχιστο πλαίσιο προστασίας, μηδενικοί έλεγχοι, εντατικοποίηση της εργασίας και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων εργοδοτικών συμφερόντων».

Παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις έδωσε για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με το δικό του μπλοκ και την παρουσία βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι με όλο τον κόσμο της εργασίας, αλλά και με το σύνολο της κοινωνίας που δεν μπορεί πλέον να τα βγάλει πέρα.

«Μαζί, λοιπόν, με το αίτημα για καλύτερους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, καλύτερες αμοιβές και χαμηλότερες τιμές σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα, στα καύσιμα, στις τράπεζες, κλπ., γεννιέται και ένα μεγάλο αίτημα της κοινωνίας για περισσότερη Δημοκρατία, για κράτος δικαίου. Γιατί το κράτος δίκαιου είναι αυτό που θα εξασφαλίσει ότι μπορεί να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον στη χώρα μας. Και το βιώσιμο μέλλον απαιτεί και πολιτικές ανατροπές που πρέπει να ξεκινήσουν από τις ευρωεκλογές» είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Ο κόσμος θα επιλέξει ανάμεσα σε ακροδεξιούς celebrities και σε ανθρώπους από την κοινωνία» (Video)

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

Ισραήλ: Εξετάστηκαν μέσα στην εβδομάδα τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν – Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Champions League: Ρεάλ – Μπάγερν, το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών – Πώς πήραν την πρόκριση (Videos)

Υγεία SOS: Λωρίδα της γάζας τα νοσοκομεία – Μόνο χαράτσια και χειρουργεία με πληρωμή

Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter