ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση και το μήνυμα Κασσελάκη από το Λονδίνο – Το παρασκήνιο της μαραθώνιας ΠΓ

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη συνεδρίαση και το μήνυμα Κασσελάκη από το Λονδίνο – Το παρασκήνιο της μαραθώνιας ΠΓ

Συνεδριάζει και σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το ερωτηματολόγιο που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα iSYRIZA, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο.

«Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου δεν θα δημοσιοποιηθούν. Δεν είμαστε δημοσκοπική εταιρεία. Θα είναι όμως χρήσιμο εργαλείο και για τα Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και για εμένα, στις αποφάσεις μας» τόνισε από το Λονδίνο ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας μέσω επιστολής σε όσους εξέφρασαν τις ενστάσεις τους το Σαββατοκύριακο.

«Εάν πάμε σε Κεντρική Επιτροπή, τότε θα μιλάμε για την απόλυτη ρήξη», ειπώθηκε στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα όσα έγραψε το documentonews.gr. Η εν λόγω φράση αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου.

Αρκετά μέλη θεώρησαν πως σε μια ενδεχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορούσε να επιχειρηθεί η συλλογή 151 υπογραφών, ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής για τον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr. Παράλληλα, μέλη της ΠΓ εκτός από σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, ζήτησαν και αναβολή του Συνεδρίου, όμως στο τέλος απέσυραν τις προτάσεις τους και αποφάσισαν τη διεξαγωγή νέας Πολιτικής Γραμματείας για σήμερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα. «Δεν έγινε συνεδρίαση για τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας και γίνεται για το ερωτηματολόγιο;» ανέφερε λίγο πολύ σε αυτή, και παρότρυνε τα μέλη του Οργάνου να μην «κυνηγούν χίμαιρες», και να «μην τροφοδοτούν σενάρια συνωμοσιολογίας».

Κασσελάκης στο Λονδίνο: Πρότυπό μου ο Ανδρέας Παπανδρέου

«O Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω γιατί είναι αυτός που κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κάποιες πραγματικές κοινωνικές αλλαγές, να δημιουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, να δημιουργήσει θεσμούς και να δημιουργήσει πραγματικά μια μεσαία τάξη στη χώρα και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το LSE με τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Ερωτηθείς από τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν για τις αντιδράσεις σχετικά με το πρόσφατο ερωτηματολόγιο που θίγει ταυτοτικά ζητήματα, ανέφερε:

«Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα που πιστεύει ότι θα είναι κυβερνητικό και χάνει με την υπερδιπλάσια διαφορά από τη ΝΔ, είναι να ακούσει τα μέλη του. Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του φιλοδοξεί να κυβερνήσει στο μέλλον;».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παρασκήνιο της 6ωρης συνεδρίασης – Κρίσιμο τετ-α-τετ αύριο με τον Κασσελάκη

Κασσελάκης: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λειτουργήσει σωστά, δεν θα έπρεπε να ήμουν πρόεδρος – Πρότυπό μου ο Ανδρέας Παπανδρέου»

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται το «θρίλερ» – Συνεδριάζει ξανά αύριο η Πολιτική Γραμματεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter