Στρίβει το μαχαίρι στον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αντάρτικο» Σαμαρά: «Υπερψηφίζουμε την τροπολογία»

Στρίβει το μαχαίρι στον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «αντάρτικο» Σαμαρά: «Υπερψηφίζουμε την τροπολογία»
Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τρίτη 9 Μαΐου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την πρόθεση υπερψήφισης της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης για τη νομιμοποίηση μεταναστών, η οποία προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, γνωστοποίησε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, καλώντας τη ΝΔ «να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει».

Ρίχνοντας αλάτι στις πληγές που άνοιξε στο Μέγαρο Μαξίμου το «αντάρτικο» του πρώην πρωθυπουργού, η κ. Τζάκρη επικρίνει την κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, κατηγορώντας την πλειοψηφία για υιοθέτηση της θέσης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και την οποία λοιδορούσε.

Διαβάστε επίσης: «Αντάρτικο» Σαμαρά για την τροπολογία νομιμοποίησης μεταναστών: «Ζητώ από την κυβέρνηση να την αποσύρει»

Προσθέτει δε πως παρά το γεγονός ότι η επίμαχη τροπολογία είναι «ένα τυφλό οριζόντιο μέτρο», η αξιωματική αντιπολίτευση θα την υπερψηφίσει «διότι υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες της Ελλάδας». «Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει» κατέληξε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις που παραχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ απλά επειδή αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης αναγκάστηκε να ακολουθήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχε κατατεθεί πριν τις εθνικές εκλογές και τότε τη λοιδορούσε, και προχωρά στην ταχεία νομιμοποίηση της παραμονής και εργασίας των παράτυπων μεταναστών στην χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παρά το γεγονός ότι η τροπολογία δεν προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι ένα τυφλό οριζόντιο μέτρο, εντούτοις υπερψηφίζει την τροπολογία διότι υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες της Ελλάδας. Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter