Στέφανος Κασσελάκης: Υπάρχει η εναλλακτική λύση του ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα και την περιφέρεια

Στέφανος Κασσελάκης: Υπάρχει η εναλλακτική λύση του ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα και την περιφέρεια

Στο 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λάρισα παραβρίσκεται το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης καθώς λίγο μετά τις 11το πρωί  απηύθυνε χαιρετισμό στις εργασίας ενώ στις 7.30μμ θα πραγματοποιήσει ομιλία, σηματοδοτώντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ανάγκη ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας μετά τη θεομηνία «Daniel».

«Υπάρχει εναλλακτική λύση και για τη χώρα και για την περιφέρεια και για την κοινωνία. Αυτή αρχίζει εδώ. Περιφέρεια περιφέρεια, από την κοινωνία με ένα κόμμα που δεν λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στην κοινωνία» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας.

Πρόσθεσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στη χώρα. Αυτή είναι η δύναμή μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκίνησε την ομιλία του με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών και των Τεμπών. «Είναι σημαντικό να αρχίσουμε το αναπτυξιακό συνέδριο με ενός λεπτού σιγή για τις ζωές που χάθηκαν εδώ και στις πλημμύρες και στο έγκλημα των Τεμπών. Όλες οι ζωές όλων των Ελλήνων είναι ισότιμες, έχουν την ίδια αξία, ανεξάρτητα την επωνυμία και οφείλουμε να τις σεβόμαστε ανάλογα» σημείωσε.

Δείτε επίσης – Κασσελάκης για ιδιωτικά ΑΕΙ: «Κρίμα που έκλεισε το Trump University, δεν πρόλαβε να κάνει franchise στην Ελλάδα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε λέγοντας ότι χτες συνάντησε έναν πολίτη στο Κεραμίδι ηλικίας 104 ετών. «Ήταν η δεύτερη φορά. Η πρώτη τον Σεπτέμβριο όπου τον είχα συναντήσει να κοιμάται πάνω σε τσουβάλι στις πλημμύρες και να μην μπορεί να πάρει τα φάρμακά του. Αξίζουμε μία καλύτερη χώρα και το θέμα είναι πώς τη στήνουμε, πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι σε μία τεράστια προπαγάνδα, σε μία αλαζονεία που όπως πρωθυπουργός μου λέει στο γραφείο του στη Βουλή κρίθηκε στο ζύγι του 41%.

Με το ζύγι μοιράζετε φαγητό στο τραπέζι; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στη χώρα. Αυτή είναι η δύναμή μας. Θα μείνουμε έτσι γιατί το κόμμα μας ανήκει στα μέλη τους και αυτά εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο όσο και να μην το θέλει αυτό η προπαγάνδα της ΝΔ. Πέντε μήνες προσπαθούν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και πέντε μήνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους. Είναι καιρός να σηκώσουμε όλοι μας ανάστημα».

Τρεις παρεμβάσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τρεις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε ως μία αξιωματική αντιπολίτευση:

Το πρώτο είναι η νομοθετική παρέμβαση, ερωτήσεις που κάνουμε σε Βουλή και Ευρωβουλή. Το κάνουμε, πολλές φορές δεν απαντάνε στις ερωτήσεις που κάνουμε, πολλές φορές δεν μαθαίνετε ότι το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να το αναδεικνύουμε

Δεύτερο είναι η επικοινωνιακή ανάδειξη προβλημάτων, παρατυπιών, που ευτυχώς πλέον έχουμε ένα μεγάλο μεγάφωνο που μπορεί να μεταλαμπαδεύει στον κόσμο. Το κάνουμε

Το τρίτο είναι να φτιάξουμε μία εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ιδέες που να έχουν γεννηθεί κομματικά. Υπάρχει φιλοσοφία, υπάρχει προτεραιοποίηση, οι καλές ιδέες βγαίνουν από την κοινωνία και πρέπει να τις αναδεικνύουμε. Μετά γίνονται κυβερνητικό πρόγραμμα, μία εναλλακτική λύση. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το συνέδριο θα παράγει τέτοιες ιδέες. Τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει μία εναλλακτική λύση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι αγρότες που έχει συναντήσει πολλές φορές την τελευταία εβδομάδα, βιώνουν μία τεράστια αδικία. «Πουλάνε προϊόντα κάτω από το κόστος της παραγωγής τους, δεν μπορούν καν να συναντήσουν την κυβέρνηση χωρίς εκβιαστικές προϋποθέτεις που τους θέτουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας, σε αυτούς βασιζόμαστε για τη διατροφή μας και αντί να μπορούν να σταθερότητα, βιώνουν μία τεράστια ανασφάλεια. Αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι βιώσιμο. Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι απολύτως δίκαιες και κοστολογημένες. Είναι καιρός η κυβέρνηση αντί να δίνει ψίχουλα και να κερδίζει χρόνος, επιτέλους να υιοθετήσει τα αυτονόητα».

Δείτε το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας LIVE

​​​

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter