ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για το έγκλημα των Τεμπών – Η στρατηγική της συζήτησης στην Ολομέλεια

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για το έγκλημα των Τεμπών – Η στρατηγική της συζήτησης στην Ολομέλεια

Συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος εκπληρώνει τη στρατιωτική θητεία που του ορίζει ο νόμος. Κύριο θέμα συζήτησης, εκτός από τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών, θα είναι το έγκλημα των Τεμπών, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα ερωτήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στα ερωτήματα που έχει υποβάλλει στην κυβέρνηση, χωρίς να έχει πάρει απάντηση.

«Θα τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να πατήσει το πόδι του στην Βουλή;» τόνισε σε ανακοίνωσή του χθες και συμπλήρωσε:

«Θα έλθει να απολογηθεί για τις πράξεις και παραλείψεις των υπουργών του, που οδήγησαν στην απώλεια 57 ανθρώπων, αλλά και στο “μπάζωμα” των ευθυνών;

Θα έλθει να εξηγήσει γιατί έβαλε “ταφόπλακα” στην κοινοβουλευτική διερεύνηση του εγκλήματος;

Θα έλθει να μας εξηγήσει πώς το ένα τζάκι (Μητσοτάκης) καλύπτει το άλλο (Καραμανλής) ή θα κρυφτεί, όπως συνηθίζει στα δύσκολα;

Τι περιμένει; Να έλθει μαζί με τη δικογραφία που αναπόφευκτα θα ξαναφτάσει αμελλητί στη Βουλή μόλις “σκοντάψει” στο όνομα του Κώστα Καραμανλή;»

Πίεση σε ΝΔ και Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει την πρότασή του για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και για παραπομπή του στην τακτική Δικαιοσύνη. Αυτός θα είναι ο κύριος άξονας, στον οποίο αναμένεται να κινηθεί αύριο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα Τέμπη: Στο κάδρο των ευθυνών και ο «άνθρωπος του Κυριάκου»

«Η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνησή του Κυριάκου Μητσοτάκη δοκίμασε να συγκαλύψει ένα έγκλημα δημιούργησε την αίσθηση στους ίδιους ότι θα τα καταφέρουν» ανέφεραν πριν λίγα 24ωρα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχιζαν:

«Ξέχασαν ότι το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια αντοχή. Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και για αυτούς που εγκλημάτησαν και για αυτούς που δοκίμασαν να τους καλύψουν. Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο, το να την ακολουθήσεις δύσκολο. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εσάς κύριε Μητσοτάκη…».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αύριο αναμένεται να επικεντρωθούν στα όσα κατήγγειλε η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κιόβεσι, η οποία υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και στα όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού στο ευρωκοινοβούλιο.

Στο κάδρο και ο «άνθρωπος του Κυριάκου»

Ο πρώην ΓΓ και πρώην υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης θα είναι ένα από τα πρόσωπα (μαζί με τους Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Τριαντόπουλο) που θα συγκεντρώσει τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όνομα του εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη εντοπίζεται δύο φορές στο πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «το έγκλημα θα είχε αποφευχθεί εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δηλαδή ο κ. Καραμανλής, ο υφυπουργός κ. Καραγιάννης και οι γενικοί γραμματείς εκείνης της περιόδου είχαν καθορίσει και εφαρμόσει τα ελάχιστα επίπεδα ασφάλειας, σύμφωνα με τους επιβεβλημένους Εθνικούς Κανόνες Ασφάλειας».

Διαβάστε επίσης:

Νέα έκθεση ευρω-χαστούκι για το «Κράτος Δικαίου» Μητσοτάκη – Αναφορά στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη

Ηλίας Μίχος: Ο γαλάζιος κομματάρχης με τις υψηλές διασυνδέσεις

Γιώργος Κύρτσος: Κάθε μέρα και μια ήττα του Μαξίμου στην Ευρώπη

ΑΠΘ: «Δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού» – Τι απαντά ο πρύτανης μετά τις αναφορές για… «πυρηνικό ριφιφί» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Να αρθεί η ασυλία Καραμανλή και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη

Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε κ. Κυμπουρόπουλε;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter