ΣΥΡΙΖΑ: «Ταύτιση Μητσοτάκη-Όρμπαν και με τη βούλα του Ευρωκοινοβουλίου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ταύτιση Μητσοτάκη-Όρμπαν και με τη βούλα του Ευρωκοινοβουλίου»

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες συγκάλυψής του από το Μέγαρο Μαξίμου, οι επανειλημμένες καταγγελίες για παρεμβάσεις στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και η πασίδηλη επιχείρηση εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης συνιστούν μόνο ορισμένες από τις πτυχές της πολιτικής μιας Κυβέρνησης, η οποία έχει “επιτύχει” να μας καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγή», σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους ο ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τη συζήτηση που διεξήχθη την Τετάρτη στην Ευρωβουλή για το Κράτος Δικαίου.

«Όσον αφορά την Ελευθερία του Τύπου, αυτή υπονομεύεται συστηματικά από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια σειρά αθέμιτων πρακτικών, όπως ο καταιγισμός SLAPPS κατά δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε., που ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα με εντιμότητα και αντικειμενικότητα. Επιπλέον, η Ν.Δ. έχει φθάσει στο σημείο να επιχειρεί τη συγκάλυψη ακόμη και της έρευνας για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη: επιλέγουν να περιφρονούν επιδεικτικά την ποινική δικογραφία, την οποία απέστειλε στη Βουλή η Ευρωπαία Εισαγγελέας, ενώ και στην Κοινοβουλευτική Εξεταστική Επιτροπή επίμονα μεθοδεύει την απόκρυψη των ευθυνών του κ. Καραμανλή, παρακωλύοντας de facto την ουσιαστική απονομή Δικαιοσύνης, και παραβιάζοντας τις διεθνείς υποχρεώσεις της πατρίδας μας», επισημαίνουν.

«Αυτός ο καταιγισμός συνειδητά καταστροφικών επιλογών Κυβέρνησης Κράτους-Μέλους δε θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη από το Ευρωκοινοβούλιο, με τη ζημιά στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας να κρίνεται ανεπανόρθωτη, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγουν στην κοινή τους δήλωση.

Διαβάστε επίσης: Έκθετη η κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βέλντ με μήνυμα στα ελληνικά – «Δε σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη»

Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο: «Πυρά» για τη βιομηχανία SLAPPs κατά του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter