Τα παιχνίδια των αρχηγών με… τον χρόνο

Τα παιχνίδια των αρχηγών με… τον χρόνο

Εδώ και καιρό στα πολιτικά γραφεία το ερώτημα είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από τους «σκληρούς» του περιβάλλοντός του «να τελειώσει με τον Αλέξη Τσίπρα».

Είναι επίσης αλήθεια ότι κάποια μετριοπαθή στελέχη θυμίζουν στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν τελειώνει κανείς τόσο απλά με τον πολιτικό του αντίπαλο, ειδικά αν εκείνος έχει παρακαταθήκη την ψήφο του 32% του εκλογικού σώματος.

Και με την πανδημία σε αχαρτογράφητα νερά, την οικονομία απέναντι σε μια τερατώδη ύφεση και τον κόσμο να είναι σταθερά κατά των εκλογών δεν παίρνεις απόφαση να πας σε κάλπη για να κερδίσεις τι, έναν επιπλέον χρόνο! Κι αυτό αφού πας σε διπλή κάλπη λόγω της απλής αναλογικής.

Από την άλλη, αν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά έχουν συμφωνήσει σε κάτι, αυτό είναι η αποφυγή των πρόωρων εκλογών. Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να οδηγήσει το κόμμα του στο τακτικό συνέδριο, να ξεκαθαρίσει εκεί το τοπίο, ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχει οδηγήσει το καράβι εκεί που θέλει εκείνος.

Η Φ. Γεννηματά από την πλευρά της θέλει να αγοράσει χρόνο. Θέλει να αποφύγει να «ρουφήξει» το κόμμα της ο Κυρ. Μητσοτάκης και χρειάζεται χρόνο για τη στροφή προς τα αριστερά ενός κόμματος που έχει αναπτύξει καθαρά αντιΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά και φλερτάρει με έναν ευρύχωρο εκσυγχρονισμό που όχι μόνο χωρά αλλά έχει θέση οδηγού ο σημερινός πρωθυπουργός. Εκεί βρισκόμαστε σήμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε και αύριο. Πλην ίσως ενός δομικού ανασχηματισμού ως αντίδοτου στην προσφυγή στις κάλπες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter