«Τείχος προστασίας» γύρω από τον Λευκό Οίκο

«Τείχος προστασίας» γύρω από τον Λευκό Οίκο

Οι ομοσπονδιακές αρχές της Ουάσιγκτον προετοιμάζονται για ταραχές γύρω από την προεδρική κατοικία, όπου αναμένεται να εγερθεί φράχτης. Πληροφορίες του CNN κάνουν λόγο για το ίδιο είδος φράχτη που είχε εγερθεί και το καλοκαίρι, όταν τα συλλαλητήρια του κινήματος Black Lives Matter συγκλόνιζαν την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Η πληροφορία για την έγερση του φράχτη στο σύμπλεγμα του Λευκού Οίκου ήρθε μέσω από το λογαριασμό τουίτερ του ανταποκριτή του NBC, Τζεφ Μπένετ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι 250 άνδρες της εθνοφυλακής βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Για ταραχές προετοιμάζονται και οι καταστηματάρχες της πρωτεύουσας, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Λευκό Οίκο, σφραγίζοντας με ξύλινες σανίδες τις προσόψεις των καταστημάτων τους για να αποφύγουν ενδεχόμενο πλιάτσικο.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει καλλιεργήσει το έδαφος για ταραχές, υπονομεύοντας συστηματικά το κύρος των εκλογών, ενώ ανησυχία προκαλεί η ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μεταβιβάσει ειρηνικά την εξουσία. Έχει δηλώσει ότι μπορεί να ανακηρύξει τη νίκη του τη βραδιά των εκλογών, ακόμα και αν δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα αποτελέσματα. Παράλληλα, έχει ζητήσει από τους οπαδούς του να έχουν το νου τους για τυχόν λαθροχειρίες στα εκλογικά κέντρα.

Δείγματα του τι μπορεί να ακολουθήσει σε περίπτωση ήττας του Τραμπ δόθηκαν την προηγούμενη βδομάδα, όταν ημιφορτηγά με σημαίες του Τραμπ παρεμπόδισαν λεωφορείο της εκστρατείας Μπάιντεν την περασμένη Παρασκευή στο Τέξας, γεγονός που διερευνάται από το FBI. Την Κυριακή, οπαδοί του Τραμπ έκοψαν την κυκλοφορία στην γέφυρα Μάριο Κουόμο στο Νιού Τζέρζι, αποθαρρύνοντας ψηφοφόρους από το να προσεγγίσουν τα τοπικά εκλογικά κέντρα.

Ας σημειωθεί ότι 25 πολιτείες έχουν ήδη ζητήσει από την εθνοφυλακή να είναι σε ετοιμότητα, με περισσότερους από 3,600 στρατιώτες να είναι σε θέση να επέμβουν σε περίπτωση αναταραχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter