«Τελευταία ευκαιρία» στο Κίεβο δίνει η Ρωσία εν αναμονή του διαγγέλματος Πούτιν

«Τελευταία ευκαιρία» στο Κίεβο δίνει η Ρωσία εν αναμονή του διαγγέλματος Πούτιν

Η ανησυχία γύρω από το ουκρανικό ζήτημα κορυφώνεται όσο αξιωματούχοι από πλευράς Δύσης κατηγορούν τη Ρωσία ότι βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Όσο το ζοφερό, πάντως, κλίμα μαίνεται στην περιοχή, γεγονός που αποτιμάται και στα ουκρανικά χρηματιστήρια που κλείνουν με σημαντική πτώση, η Μόσχα προειδοποιεί το Κίεβο να «συμμορφωθεί» με τη συμφωνία του Μινσκ, προτρέποντας τη Δύση να το επιβάλλει στον Ζελένσκι, όσο εξετάζει ο Πούτιν το ενδεχόμενο αναγνώρισης των δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάσνσκ.

Δηλώσεις με νόημα, σε σχέση με τις εξελίξεις, εν αναμονή μάλιστα του τηλεοπτικού διαγγέλματος του Ρώσου Προέδρου την Δευτέρα, αποδεικνύονται τα λεγόμενα του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος υποστηρίζει την πρόταση της Κρατικής Δούμας για την αναγνώριση των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, επισημαίνοντας ότι οι συνομιλίες για την Ρωσία έχουν νόημα να γίνουν με τις ΗΠΑ, καθώς όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν αυτό που θα τους πει η Ουάσινγκτον. «Και το ΝΑΤΟ αυτό θα κάνει και ο ΟΑΣΕ και η ΕΕ κτλ.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η απόφαση Πούτιν για την αναγνώριση ή μη του Ντονέτσκ ή του Λουγκάνσκ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter