Τελικός Κυπέλλου: Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ (2-0) και κατέκτησε το νταμπλ μετά από 45 χρόνια (Video)

Τελικός Κυπέλλου: Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ (2-0) και κατέκτησε το νταμπλ μετά από 45 χρόνια (Video)

Η χρονιά 2022-2023 βάφτηκε, κίτρινη, κατακίτρινη. Η ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, «σήκωσε» και το τρόπαιο του κυπέλλου νικώντας στον τελικό 2-0 τον ΠΑΟΚ, παρ’ ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 6’ λόγω αποβολής του Ρότα. Η Ενωση έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ μετά από 45 χρόνια κι αυτό είναι το τρίτο στην ιστορία της.

Στο 5’ η Ενωση άγγιξε το γκολ. Ο Χατζισαφί έβγαλε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, στην πορεία της μπάλας πετάχθηκε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Κοτάρσκι να αποσοβεί τον κίνδυνο με εντυπωσιακή επέμβαση.

Κόκκινη κάρτα

Στο επόμενο λεπτό άλλαξε η αριθμητική ισορροπία του τελικού. Ο Τάισον έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ο Ρότα τον ανέτρεψε με το χέρι και ο διαιτητής Φ. Μπριχ τον απέβαλε. Η ΑΕΚ έμεινε νωρίς με 10 παίκτες και στα επόμενα λεπτά ο αντίπαλος της πίεζε για να πετύχει ένα γκολ.

Στο 10’ μετά από μαρκάρισμα του Βίντα στον Μπράντον, ο Iσπανός φορ έπεσε στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπριχ έδειξε «παίζεται».

Στο 11’ ο Τάισον γύρισε από αριστερά, ο Σβαμπ πλάσαρε στην κίνηση, ωστόσο ήταν άστοχος.

Στο 13’ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα ευκαιρία. Ο Κωνσταντέλιας «σέρβιρε» στον Σάστρε, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Στάνκοβιτς.

Στο 19’ δυνατό σουτ του Ζίβκοβιτς, η μπάλα έφυγε άουτ.

Μουκουντί

Κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Σβαμπ δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, η οποία στρώθηκε στο Μουκουντί που τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Γάλλου αμυντικού στο κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 30’. Ο Κωνσταντέλιας με απίθανη πάσα βρήκε τον Σβαμπ, αυτός έπιασε δυνατή κεφαλιά με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα με δυσκολία και με διπλή προσπάθεια.

Δοκάρι

Στο 39’ σουτ του Κωνσταντέλια ήταν άστοχο και στο 42’ ο Σάστρε «σημάδεψε» με σουτ το δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ισπανός σούταρε εκ νέου με την μπάλα να χτυπάει στον αγκώνα του Χατζισαφί. Παράβαση δεν υπήρχε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιξε πιο σφιχτά στην άμυνα και στόχος της ήταν να μην δεχθεί γκολ. Είχε και τις στιγμές στην επίθεση. Στο 56’ μετά από σουτ του Τσούμπερ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 66’ σέντρα του Τάισον, κεφαλιά του Ζίβκοβιτς, άουτ η μπάλα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης και στο 74΄σουτ του Τάισον δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 77’ με τον Αουγκούστο να σουτάρει αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι και να αστοχεί.

Στο 88’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σουτ του Τζίμα και στο 90’ φάουλ του Βιεϊρίνια έφυγε ελάχιστα άουτ.

Φερνάντες

Το τρόπαιο κλείδωσε για την ΑΕΚ στο 92’. Ο Τσούμπερ βγήκε στην κόντρα, πέρασε την μπάλα στον Φερνάντες, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Ρότα και η ΑΕΚ κατέκτησε πανάξια και το κύπελλο.

Ο Φ. Μπριχ (Γερμανία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σιμάνσκι, Αμραμπατ / Σβαμπ, Αουγκούστο

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Ρότα, Σιμάνσκι (61’ Γιόνσον), Πινέδα (61’ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86’ Πάολο Φερνάντες), Ελίασον (82’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (62’ Αμραμπατ), Τσούμπερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (62’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86’ Κετζιόρα), Ράφα Σοάρες (62’ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86’ Τζίμας), Μπράντον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter