Τέμπη: «Οι μισοί θάνατοι προκλήθηκαν από την ανάφλεξη» – Η ανάλυση χημικού μηχανικού του ΕΜΠ (Video)

Τέμπη: «Οι μισοί θάνατοι προκλήθηκαν από την ανάφλεξη» – Η ανάλυση χημικού μηχανικού του ΕΜΠ (Video)

Τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες που αφορούν τις έρευνες των αρμοδίων Αρχών για το έγκλημα των Τεμπών ανέδειξε ο χημικός – μηχανικός του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κολοβός, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Open TV. «Ένα μήνα μετά το συμβάν είναι πολύς ο χρόνος για να γίνει δειγματοληψία. Άργησε πολύ η διαδικασία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κολοβός εκτιμά ότι τουλάχιστον οι μισοί θάνατοι προκλήθηκαν από την ανάφλεξη και τη φωτιά που αναπτύχθηκε. «Είναι δεδομένο. Οι μισοί τουλάχιστον χάθηκαν ως συνέπεια της φωτιάς που αναπτύχθηκε. Αυτό προκύπτει και από τι παραμορφώσεις της μηχανής και των βαγονιών», υπογράμμισε.

Στο ερώτημα για τον εντοπισμό ξυλολίου, ο καθηγητής τόνισε ότι τα ερωτήματα αυτά πρέπει να «απαντηθούν από το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους», συμπληρώνοντας ότι «για να βρεθεί το ξυλόλιο και μετά από ένα μήνα από το δυστύχημα, σημαίνει ότι από κάπου διέρρευσε, ή δημιουργήθηκε σαν ενδιάμεσο προϊόν από τη φωτιά που ακολούθησε».

Σημείωσε δε ότι το ξυλόλιο είναι «ισχυρός διαλύτης» και πως θα ήταν πιθανό ορισμένα από τα βαγόνια των αμαξοστοιχιών «να μεταφέρουν ξυλόλιο για συγκεκριμένους λόγους αλλά και σε συγκεκριμένες ποσότητες. Αυτό θα πρέπει να συνδεθεί με τα ευρήματα του πορίσματος και να διευκρινιστεί η συγκέντρωση του ξυλολίου».

Επεσήμανε δε ότι υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για τη μεταφορά ξυλολίου, διευκρινίζοντας ότι ακόμη και σε ποσότητα κάτω των 10 κυβικών θα μπορούσε να δημιουργηθεί «ένα τέτοιο μανιτάρι», αναφερόμενος στην έκρηξη.

Διαβάστε επίσης: Το αίμα ούτε σβήνεται, ούτε ξεγράφεται

Τέμπη: Ο Τριαντόπουλος ομολογεί το μπάζωμα λίγες ημέρες μετά το έγκλημα – Δύο βίντεο

Τέμπη: Ποιον καλύπτετε κύριε Αγοραστέ για το μπάζωμα; Εσάς ή κάποιον άλλον;

Έγκλημα Τέμπη: Η κατάθεση που καίει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Ο μάρτυρας που απέκλεισαν από την Εξεταστική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter