Τένις: Ο Μεντβέντεφ σταμάτησε τον Τζόκοβιτς

Τένις: Ο Μεντβέντεφ σταμάτησε τον Τζόκοβιτς

O Ντανιίλ Μεντβέντεφ γκρέμισε το όνειρο του Νόβακ Τζόκοβιτς για την κατάκτηση ενός επικού «Γκραν Σλαμ». Ο Ρώσος κέρδισε τον τελικό του U.SOpen με 6-4, 6-4, 6-4, μετά από άνιση μάχη διάρκειας 2 ωρών και 20 λεπτών.

Ο Τζόκοβιτς είχε θριαμβεύσει στη Μελβούρνη, στο Παρίσι και στο Ουίμπλεντον, οπότε χρειαζόταν άλλη μία νίκη, στο σπουδαίο Όπεν της Νέας Υόρκης, για να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των μόλις δύο τενιστών που έχουν κατακτήσει το «Γκραν Σλαμ»: Nτον Μπατζ (ΗΠΑ, 1938), Ροντ Λέιβερ (Αυστραλία, 1962).

Μάλιστα είχε μέσα στο 2021 την ευκαιρία να πετύχει ακόμα και το λεγόμενο «Γκόλντεν Σλαμ», αλλά ηττήθηκε στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο από τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έμεινε εκτός μεταλλίων.

Ο 34χρονος Σέρβος εμφανίστηκε αγνώριστος στο σημαντικότερο ματς της ζωής του και νικήθηκε κατά κράτος από τον εκπληκτικό Μεντβέντεφ, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη πίσω από τον «Νόλε» και μπροστά από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Τζόκοβιτς μετράει 20 τίτλους σε τουρνουά της σειράς «Γκραν Σλαμ», ενώ για τον 25χρονο Μεντβέντεφ αυτός ήταν μόλις ο πρώτος. Οι δυό τους είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του φετινού Αυστραλιανό Όπεν.

Η 18χρονη Βρετανή Έμα Ραντουκάνου κέρδισε το U.SOpen στις γυναίκες, νικώντας στον τελικό μία άλλη τινέιτζερ, την Καναδέζα Λέιλα Φερνάντες, με 6-4, 6-3. Η Ραντουκάνου, που έχει καταγωγή από τη Ρουμανία και την Κίνα, έφτασε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, ενώ απέκλεισε στον ημιτελικό τη Μαρία Σάκκαρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter