Tesla: Μπορεί να έκανε ρεκόρ πωλήσεων το 2018, αλλά απολύσει 3.150 εργαζόμενους

Tesla: Μπορεί να έκανε ρεκόρ πωλήσεων το 2018, αλλά απολύσει 3.150 εργαζόμενους

Σε μαζικές απολύσεις περίπου 3.150 εργαζομένων προχωρά η Tesla, η μεγαλύτερη αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόκειται για τη δεύτερη περικοπή του εργατικού δυναμικού της τους τελευταίους 7 μήνες, παρά την ανοδική της πορεία. 

Από την 1η Φεβρουαρίου θα καταργηθεί επίσης το πρόγραμμα προνομίων της Tesla, το οποίο προσέφερε στους πελάτες μεταξύ άλλων τη δυνατότητα 6 μήνες δωρεάν φόρτισης των οχημάτων της.

Ο Ελον Μασκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, απέστειλε χθες απολογητικό ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους λαμβάνει τα συγκεκριμένα μέτρα. Όπως ισχυρίζεται, η Tesla έρχεται αντιμέτωπη με παλαιούς ανταγωνιστές στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, που έχουν εδραιώσει τη θέση τους στην αγορά, όπως η σουηδική Volvo και η επίσης αμερικανική General Motors. Επιπλέον, πιέσεις δέχεται η Tesla από την επικείμενη μείωση φοροελαφρύνσεων, οι οποίες από 1η Ιουλίου θα περικοπούν κατά το ήμισυ.

Ο Ελον Μασκ ανέφερε στο μήνυμά του πως «ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει η Tesla, θα είναι πολύ δύσκολος», και συμπλήρωσε πως η αυτοκινητοβιομηχανία προσέλαβε το 2018 30% περισσότερους εργαζομένους, τους οποίους ωστόσο αδυνατεί να διατηρήσει.

Να σημειωθεί πάντως ότι η περικοπή του ανθρώπινου δυναμικού κατά 7% αποφασίστηκε ύστερα από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά, καθώς το 2018, η Tesla πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα σε σχέση με τα προηγούμενα 15 χρόνια λειτουργίας της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter