Τεχνητή νοημοσύνη: Ένα νέο επαναστατικό εργαλείο που δημιουργεί βίντεο από κείμενα – Πώς λειτουργεί (Video)

Τεχνητή νοημοσύνη: Ένα νέο επαναστατικό εργαλείο που δημιουργεί βίντεο από κείμενα –  Πώς λειτουργεί (Video)

Μετά το επαναστατικό βήμα της δημιουργίας του ChatGPT και του DALL-E, η OpenAI παρουσίασε ένα νέο εργαλείο με την ονομασία «Sora», το οποίο είναι ικανό να δημιουργεί, με την απλή εισαγωγή ενός κειμένου, ρεαλιστικά βίντεο που μπορούν να διαρκέσουν μέχρι ένα λεπτό – μια σημαντική καινοτομία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Βασισμένη στις προηγούμενες έρευνες για τα παραπάνω προγράμματα, αυτή η νέα πλατφόρμα βρίσκεται ακόμη υπό δοκιμή, διευκρίνισε η εταιρεία. Το Sora μπορεί να δημιουργήσει πολύπλοκα βίντεο με πολλά πρόσωπα, συγκεκριμένους τύπους κινήσεων και λεπτομερείς σκηνές. Μπορεί ακόμα να δημιουργήσει βίντεο από μια σταθερή εικόνα, ή να επιμηκύνει υφιστάμενα βίντεο.

Ο επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, ανέφερε ότι το Sora θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό δημιουργών στην αρχή, στο πλαίσιο μιας πειραματικής φάσης. Ο ίδιος κάλεσε επίσης τους χρήστες να κάνουν προτάσεις για τη δημιουργία βίντεο και μερικά λεπτά αργότερα, ανέβασε στην πλατφόρμα τα πιο επιτυχημένα απ’ αυτά.

Ένα εξ αυτών δείχνει την πτήση ενός φανταστικού ζώου – μισό πάπια μισό δράκος – μπροστά σε ένα ηλιοβασίλεμα, έχοντας στην πλάτη του ένα χάμστερ με εκδρομική περιβολή.

Σε ένα άλλο, δύο σκύλοι ράτσας golden retriever φορούν ακουστικά και κάνουν podcast ενώ βρίσκονται σε ένα βουνό.

Ένα τρίτο, δείχνει έναν αγώνα ταχύτητας μεταξύ drones με φόντο το ηλιοβασίλεμα στον πλανήτη Άρη.

Παρουσιάζοντας αυτό το νέο εργαλείο, η OpenAI ανέφερε πως το ζήτημα της ασφάλειας αποτελεί ουσιώδες διακύβευμα και ότι προσομοιώσεις θα οργανωθούν με χρήστες από τους οποίους θα ζητηθεί να παραγάγουν δυσλειτουργίες ή να δημιουργήσουν ανάρμοστα περιεχόμενα, ώστε να καθορισθούν καλύτερα τα όρια της πλατφόρμας.

Δείτε επίσης: Αλεξέι Ναβάλνι: Η πορεία και ο αργός θάνατος της Νέμεσης του Πούτιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter