Θάνος Χατζηαγγέλου: Μετά την κατακραυγή επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο απεργός πείνας

Θάνος Χατζηαγγέλου: Μετά την κατακραυγή επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο απεργός πείνας

Μετά τις πιέσεις και την κατακραυγή από αλληλέγγυους πολίτες, φορείς, κόμματα και οργανώσεις, το υπουργείο παίρνει πίσω την εκδικητική μεταγωγή του απεργού πείνας και δίψας, Θάνου Χατζηαγγέλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκδόθηκε παραπεμπτικό για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου, η υγεία του οποίου βρισκόταν σε οριακή κατάσταση τις τελευταίες μέρες, σταματά την απεργία δίψας μετά την έκδοση του παραπεμτικού, αλλά συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι και την οριστική υλοποίηση του αιτήματός του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό μέχρι τη δίκη του, αφού είναι προφυλακισθείς και όχι καταδικασμένος, και άρα αυτό προβλέπει ο νόμος.

Ο ίδιος διαμαρτύρεται για τη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας και απαιτεί να του γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος της εν λόγω απόφασης, αλλά και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, 18 μέρες πριν, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, με πλήθος αλληλέγγυων πολιτών, φορέων, κομμάτων και οργανώσεων να στηρίζουν δημόσια τον αγώνα του.

Υπενθυμίζεται ότι πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε προηγηθεί η ανακατάληψη της εκκενωμένης κατάληψης Terra Incognita η οποία έγινε συμβολικά ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, όπου ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια με ξύλο σε διαδηλωτές και βίαιες συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης: 

Διεθνής Αμνηστία για Θάνο Χατζηαγγέλου: Να δοθούν οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη μεταφορά του στη φυλακή

Αρβανίτης για Θάνο Χατζηαγγέλου: Εκδικούνται τα απολυταρχικά καθεστώτα, όχι η Δημοκρατία

Οργανώσεις της Αριστεράς για τον Θάνο Χατζηαγγέλου: «Κινδυνεύει η ζωή του – Να γίνει δεκτό το αίτημά του»

Σε οριακό σημείο η υγεία του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου – Σε έκτακτη ενημέρωση καλούν φορείς και συλλογικότητες

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter