Θέρμανση μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου στα δημόσια κτίρια προανήγγειλε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Θέρμανση μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου στα δημόσια κτίρια προανήγγειλε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Τα δημόσια κτίρια στη Γερμανία θα πρέπει να θερμαίνονται μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την προγραμματισμένη νομοθεσία για την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ οι διαφημίσεις θα πρέπει να σταματήσουν να φωτίζονται, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Τα δημόσια κτίρια, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιδρύματα, φυσικά, θα πρέπει να θερμαίνονται μόνο μέχρι τους 19 βαθμούς», δήλωσε συγκεκριμένα ο Χάμπεκ στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

«Χρειάζεται επίσης περισσότερη εξοικονόμηση στον κόσμο της εργασίας», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό συζητείται επί του παρόντος με το υπουργείο Εργασίας και κοινωνικούς εταίρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Γερμανική Υπηρεσία Ενέργειας (DENA), υπάρχουν συνολικά περίπου 186.000 δημόσια κτίρια στη Γερμανία. Μειώνοντας την θερμοκρασία δωματίου κατά έναν βαθμό Κελσίου, μπορεί να εξοικονομηθεί περίπου έξι τοις εκατό του φυσικού αερίου που καταναλώνεται για την θέρμανση κατά μέσο όρο.

Πηγή: The Local Germany, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter