Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο Συνέδριο για την εκπαίδευση των Ρομά σε κλειστές δομές

Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο Συνέδριο για την εκπαίδευση των Ρομά σε κλειστές δομές

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνιολογίας), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» (ΠΔΜ – ΑΠΘ), ο «Φάρος του Κόσμου», το 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης και ο «Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας Αριστοτέλης» ανακοινώνουν το πρόγραμμα του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου με τον τίτλο «Εκπαίδευση των Ρομά σε Κλειστές Δομές».

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη. Η οργανωτική και επιστημονική του Επιτροπή απαρτίζεται από τους:

  • Τσομπάνογλου Ο. Γεώργιος, PhD (Sociology, Carleton, Ottawa), Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας και των Επαγγελμάτων με έμφαση τις νέες τεχνολογίες. Κατάρτισης, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μυτιλήνη
  • Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος, Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Γκρίζου Κ. Μαίρη, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ., Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Μονάδων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Διαβατών, Διευθύντρια του 3ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης.
  • Γρομπανοπούλου Β. Ελένη, Υποψήφια Διδ. Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο συμμετέχει μια πληθώρα εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών, ψυχολόγων και δημόσιων λειτουργών που έχουν απασχοληθεί με την ένταξη κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στο περιθώριο όπως οι Ρομά, με τις θεματικές του προγράμματος να καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ζητημάτων που αφορούν την εκπαίδευση των Ρομά στις κλειστές δομές.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού Youtube: ΣΕΚΜΑ Αριστοτέλης και υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μέσω ZOOM.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter