Θολωμένα τζάμια στο αυτοκίνητο – Αυτή είναι η λύση

Θολωμένα τζάμια στο αυτοκίνητο – Αυτή είναι η λύση

Πώς θα βάλετε τέλος στα θολωμένα τζάμια στο αυτοκίνητό σας που, εκτός από εκνευριστικά, μπορεί να γίνουν και επικίνδυνα.

Τα κρύα πρωινά με υψηλή υγρασία πλησιάζουν. Οι βιαστικοί οδηγοί αυτοκινήτων που δεν περιμένουν τον κλιματισμό να ολοκληρώσει τη δουλειά του κινδυνεύουν από την περιορισμένη ορατότητα από τα θολωμένα τζάμια, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην αντιληφθούν κάποιο άλλο όχημα.

Η μη έγκαιρη αντίληψη αυξάνει κατακόρυφα και την πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος. Ωστόσο, πέραν από τη χρήση του συστήματος ψύξης/θέρμανσης ενός αυτοκινήτου για να ξεθολώσουν τα τζάμια του, ο οδηγός μπορεί να εφαρμόσει και μια σειρά από τρικς, τα οποία μάλιστα «δουλεύουν» 24 ώρες το 24ωρο και δεν απαιτούν καμία προσπάθεια από μέρους του.

Ένα κόλπο που πιθανά να μην γνωρίζουν ακόμα και οι πιο έμπειροι οδηγοί (και μπορούν να κάνουν χωρίς κόστος) είναι να τοποθετήσουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους φακελάκια γέλης πυριτίου.

Τι είναι τα φακελάκια γέλης πυριτίου

Τα φακελάκια γέλης πυριτίου-πολύ πιθανόν να μην τα έχετε ξανακούσει με αυτή την ονομασία- γιατί συνήθως τα αναφέρουμε ως φακελάκια σιλικόνης. Σίγουρα όμως τα έχετε δει «άπειρες» φορές καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας για να κρατούν μακριά την υγρασία από προϊόντα όπως υποδήματα και τσάντες, ακόμη και φάρμακα και φαγητά.

Με την επιγραφή «DESICCANT» και «SILICA GEL», τα φακελάκια σιλικόνης μπορείτε να τα συγκεντρώσετε από προϊόντα που αγοράζετε, όπως τα προαναφερθέντα και έπειτα να τα τοποθετήσετε στην καμπίνα του αυτοκινήτου σας μέσα σε ένα σακουλάκι «διχτάκι».

Πού πωλούνται

Τα βρίσκετε επίσης και απευθείας από κατάστημα και τα αξιοποιήσετε έτσι άμεσα στο αυτοκίνητό σας. Η τιμή λιανικής για κάθε φακελάκι να βρίσκεται μεταξύ 0,03 και 0,04 ευρώ ανά φακελάκι και για συσκευασία 200 τεμαχίων στα 7-8 ευρώ.

Ανάλογα και με τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος στο οποίο κινείστε τα ίδια φακελάκια μπορούν να χρησιμοποιούνται για ένα χρονικό διάστημα από περίπου ένα έως και τρία χρόνια.

Τα φακελάκια γέλης πυριτίου θα φανούν ακόμη πιο χρήσιμα στα αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας που δεν έχουν air condition απορροφώντας και εκεί ένα μεγάλο μέρος της υγρασίας όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Και ένα… tip

Τέλος, για να εξασφαλίσετε λιγότερο θόλωμα στα τζάμια του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να το διατηρείτε όσο το δυνατό πιο καθαρά. Φροντίστε να απομακρύνετε ρύπους και σκόνη από τις εσωτερικές τους επιφάνειες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αφού αυτά συγκεντρώνουν πιο εύκολα υγρασία σε σχέση με μια καθαρή γυάλινη επιφάνεια κι έτσι μεγεθύνεται και το πρόβλημα με το θόλωμα των τζαμιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter