Θωμαΐδης: Αυστηροποίηση μέτρων και αύξηση των εμβολιασμών για να μειωθούν τα κρούσματα

Θωμαΐδης: Αυστηροποίηση μέτρων και αύξηση των εμβολιασμών για να μειωθούν τα κρούσματα

Να αυστηροποιηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού ζητάει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, προκειμένου να μειωθεί το ιικό φορτίο στα λύματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή στην Αττική αυτή την εβδομάδα το ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, αλλά είναι αρκετά υψηλό, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα ολοκληρώνονται οι αναλύσεις του Σαββατοκύριακου, αυτή η εβδομάδα θα είναι όπως η προηγούμενη. Όταν γίνονται πολλά τεστ θα δούμε αυξημένα κρούσματα, γύρω στα 1.600 στην Αττική.

Όπως είπε ο κ. Θωμαϊδης αν λειτουργήσουν τα μέτρα και αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα αν επιταχυνθεί η τρίτη δόση, 2-3 εβδομάδες θα δούμε μία μείωση της τάξης του 20%-25%. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιτευχθεί, να υπάρξει ένα τείχος ανάσχεσης στην πίεση στο σύστημα Υγείας. Αλλά παρά την σταθεροποίηση, παραμένει αυξημένο το ιικό φορτίο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διάδοση στην κοινότητα.

Πανελλαδικά, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων ημερήσιων κρουσμάτων είναι γύρω στα 6.800 και δείχνει μια τάση σταθεροποίησης τις τελευταίες ημέρες. Την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, θα δούμε πόσο λειτουργούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί πριν από 10 ημέρες. Αν δούμε ότι σταθεροποιούνται τα κρούσματα, σημαίνει ότι υπάρχει ανάσχεση στην περαιτέρω αύξηση. Ωστόσο, αυτό είναι πάντοτε υπό την αίρεση διάφορων παραμέτρων: ότι λειτουργούν τα μέτρα στην επαρχία, ότι αυξάνεται σταδιακά η εμβολιαστική κάλυψη. Αυτό θα φανεί αυτή την εβδομάδα, είναι αρκετά κρίσιμη για το πώς θα πάει στο εξής η πανδημία.

Είναι σαφές ότι η αυστηροποίηση των μέτρων, όπως για τις μεγαλύτερες ηλικίες, για τους ανεμβολίαστους, για την χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς, θα βοηθούσε να πάμε γρηγορότερα σε πτωτική τάση, όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά, όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter