Τέμπη: Τι απαντούν μέσω του dοcumentonews.gr συγγενείς θυμάτων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τέμπη: Τι απαντούν μέσω του dοcumentonews.gr συγγενείς θυμάτων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μετά την προσπάθεια απαξίωσης και συγκάλυψης του αδιανόητου για ένα σύγχρονο κράτος δυστυχήματος στα Τέμπη, μέσω των προσβλητικών δηλώσεων Βορίδη και Γεωργιάδη στη Βουλή αλλά και της άρνησης του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να διαλευκάνει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, συγγενείς θυμάτων και επιζώντες ξεσπούν. Μιλώντας στο Documento ζητούν δικαίωση και προσδοκούν νέμεση για τους νεκρούς τους, απαντώντας στην επιχειρούμενη συγκάλυψη.

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 27χρονου Δημήτρη που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο τρένο εξηγεί στο Documento ότι πλέον δεν τους εκπλήσσει τίποτε.

«Μας πονάει η συγκάλυψη. Δεν είναι δυνατόν έπειτα από εννέα μήνες να γινόμαστε εμείς εισαγγελείς, να βάζουμε ιδιώτες και ιατροδικαστές και να βρίσκουμε τα υπολείμματα των παιδιών και των ανθρώπων μας. Δεν είναι χώρα αυτή που ζούμε, είναι επιτελική μαφία» λέει εμφανώς απογοητευμένος.

«Φάγανε τόσα εκατομμύρια. Δεν θα ’χε συμβεί αυτή η τραγωδία αν είχαν τηρηθεί τα μέτρα ασφαλείας. Μετά τις δηλώσεις βράζουμε, εννιά μήνες μετά είχαμε δεύτερη κηδεία στο σπίτι. Δεν θα τους αφήσουμε να το πνίξουν. Να είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα και η Δικαιοσύνη να μην κάνει τίποτε; Ο,τι έχει γίνει μέχρι τώρα έγινε ύστερα από δική μας πίεση. Είναι θέμα τιμής για τα παιδιά μας. Θέλω όταν συναντήσω τον γιο μου να είναι περήφανος για μένα. Δεν πρόλαβα να ανταποδώσω την αγάπη, δεν τον χάρηκα, του στερήσανε τη ζωή του, τον δολοφονήσανε. Οι άνθρωποι είναι εγκληματίες» καταλήγει ο κ. Ασλανίδης.

«Δεν θέλουμε τον σεβασμό, τον απαιτούμε»

Ο Σωκράτης Μπόζο τη νύχτα της 28ης του Φλεβάρη έχασε τον 61χρονο πατέρα του, υπάλληλο στο κυλικείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Με μια λιτή του δήλωση ξεσπά για τους νεκρούς των Τεμπών: «Τα παιδιά, οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς, οι φίλοι μας βρίσκονται δύο μέτρα κάτω από τη γη και ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης προσβάλλουν τους νεκρούς μας με αυτό τον τρόπο. Φτάνει πια με την απαξίωση του πόνου μας. Δεν θέλουμε τον σεβασμό, τον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ»!

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, έχασε στο δυστύχημα την 56άχρονη γυναίκα του. «Οι θεματοφύλακες του Μητσοτάκη –Γεωργιάδης, Βορίδης, Μαρούδας, Καιρίδης (μαντρόσκυλα)– αδικούνται. Πολλοί ρόλοι σε ένα πρόσωπο. Πολλή δουλειά για ένα μισθό. Ηθοποιοί, κλόουν, δικαστές, βουλευτές, υπουργοί και μαντρόσκυλα» ξεσπά κι αναρωτιέται: «Είναι ποτέ δυνατόν η δολοφονία των Τεμπών να κρίθηκε στις εκλογές από το 20% του εκλογικού σώματος; Είναι ποτέ δυνατόν να δικάσουν και μάλιστα με αθωωτική απόφαση τη δολοφονία των Τεμπών, ενώ η υπόθεση είναι ακόμη στην ανάκριση και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει εκδώσει κατηγορητήριο για κακουργήματα; Είναι ποτέ δυνατόν να μην απαντάει το κοινοβούλιο στις ύβρεις των συγκεκριμένων κλόουν της κυβέρνησης; Τα σκυλιά που γαβγίζουν δεν δαγκώνουν. Δεν φοβόμαστε!» συμπληρώνει.

«Τη συνείδηση δεν την εξαγοράζουν»

Οπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης ετοιμάζουν εξώδικο και περιμένουν την αποπομπή τους από όλους τους θεσμούς «διότι είναι ανίκανοι και για τη θέση τους και για τα χρήματα που κακώς εκλαμβάνουν από τον ελληνικό λαό. Θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές στο θέατρο Κάρολος Κουν, στο σκιών ως καραγκιόζηδες καθώς και προβατοφύλακες, διότι γαβγίζουν μια χαρά».

Απευθυνόμενος «στον Αδωνη και στην παρέα του» τους προτρέπει «να κατέβουν από το αλαζονικό καλάμι που έχουν καβαλήσει και να δούνε τις πληγές που έχουν ανοίξει στο διάστημα που κυβερνούν». Ουσιαστικά απαντώντας στις αισχρές δηλώσεις τους αναφέρει πως «μάλλον έχουν την εντύπωση πως δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς διότι έχουν εξαγοράσει Δικαιοσύνη, ιεράρχες, σώματα ασφαλείας, κανάλια. Τη συνείδηση του ελληνικού λαού δεν μπορούν να την εξαγοράσουν, παρόλο που το προσπαθούν απελπισμένα».

«Στην ολομέλεια είδαμε μια τεράστια κοροϊδία»

Η Ευδοκία Τσαγκλή, 32 ετών, επέβαινε «στο τρένο του θανάτου»· κατάφερε όμως να βγει ζωντανή και σήμερα ζητά δικαίωση για όσα έζησε. «Στην ολομέλεια είδαμε μια τεράστια κοροϊδία, με ανθρώπους της κυβέρνησης να μας περνούν για τελείως ανόητους. Ο Βορίδης και άλλα κυβερνητικά στελέχη πολύ ανάλαφρα διάλεξαν να συγχύσουν τις πληροφορίες. Συγγνώμη, σε κατηγορεί η ΕΕ ότι καταχράστηκες ευρωπαϊκά και ελληνικά κονδύλια, υπουργοί κατηγορούνται για απάτη, απιστία και παράβαση καθήκοντος και αρνείσαι ακόμη να το εξετάσεις; Σε ποια δημοκρατία έχει ακουστεί αυτό;» διερωτάται.

Προσπαθώντας να εξηγήσει με απλά λόγια τι έχει συμβεί μας καλεί να φανταστούμε πως «δύο γονείς ορίζουν επιτηρητές για τα παιδιά τους όσο αυτοί λείπουν και δίνουν ένα μεγάλο μπάτζετ ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες τους. Οι επιτηρητές είπαν ψέματα στο βιογραφικό τους, προσέλαβαν κάποιον που δεν πληροί τα κριτήρια, πήραν ένα παλιό αμάξι, το οποίο δεν συντηρούσαν. Τελικά ο οδηγός έκανε λάθος στον δρόμο, τα φρένα δεν έπιασαν και τα παιδιά σκοτώθηκαν. Ποιος φταίει;».

«Κλασική περίπτωση διαφθοράς»

Απαντώντας ουσιαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ευδοκία Τσαγκλή δηλώνει πως «η ύπαρξη της τηλεδιοίκησης όπως και των υπόλοιπων μέτρων ασφαλείας θα είχαν προλάβει το έγκλημα. Είναι κλασική περίπτωση διαφθοράς. Οταν άνθρωποι σκοτώνονται γιατί τα λεφτά μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας, υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες και σε ένα κράτος δικαίου πρέπει να αποδοθούν αμφότερες».

Διαβάστε επίσης: Μηχανοδηγοί κατά Άδωνη για τα Τέμπη: Απαράδεκτες οι δηλώσεις – Να γίνει κοινοβουλευτική επιτροπή για απόδοση ευθυνών

Αλήθεια και δικαιοσύνη για το έγκληµα στα Τέµπη

Τέμπη: Υπουργούς του Μητσοτάκη «δίνει» ο Αγοραστός για το άρον – άρον «μπάζωμα» στον τόπο της τραγωδίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter