Τι εστί «λούμπεν»; Κοίτα γύρω σου…

Τι εστί «λούμπεν»; Κοίτα γύρω σου…

Ως «λούμπεν» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιος ο Κυριάκος, ο γιος του μπαμπά του, που αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης ποιος ξέρει που θα ήταν και τι θα έκανε στη ζωή του για να τα βγάλει πέρα. Και δεν εννοώ μόνο οικονομικά.
Ποιος ο Κυριάκος που αν τον αφήσεις μόνο του να μιλάει, χωρίς χαρτιά, δεν μπορεί σχεδόν να συντάξει δυο σωστές προτάσεις.
Ποιος ο Κυριάκος που μας έχει χαρίσει περισσότερο γέλιο κι από τον Μίστερ Μπιν.
Ποιος ο Κυριάκος που στο κανάλι του Luben, στο Youtube, έχει πρωταγωνιστήσει περισσότερες φορές απ’ οποιονδήποτε άλλον και πιθανότατα τα παιδιά εκεί του έχουν φτιάξει κι αδριάντα.

*** Το αν είναι «λούμπεν» ή δεν είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ούτε ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρει κιόλας. Ξέρω ότι δεν έχει ακροδεξιούς, χουντικούς, κλόουν, ψεύτες, υπόδικους, γυρολόγους που έχουν πάει προηγουμένως σε 5-6 κόμματα, ανθρώπους που στους λογαριασμούς του βρέθηκαν αδιευκρίνιστα ποσά, στρατηγικούς κακοπληρωτές.

*** Διαθέσιμος για ένα debate – παρουσία και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, εκτός του Τσίπρα – εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης σε άλλη μία… αυθόρμητη ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ενώ κρύβεται 7 χρόνια, χωρίς ίχνος ντροπής είπε ότι ουσιαστικά δεν φοβάται τον Τσίπρα. Μήπως όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, όπως και οι συνεργάτες του πιστεύουν; Μήπως γι’ αυτό επικαλέστηκε τις προβλέψεις του νόμου για τη διενέργεια των τηλεμαχίων; Γιατί αν έχεις κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, τότε λογικό είναι να απορείς γιατί ο Μητσοτάκης επικαλείται νόμους που μπορεί να αλλάξει, όπως έχει αποδείξει, σε μια νύχτα.

*** Ο Τσίπρας του έχει πει άλλωστε, όπου και όποτε θέλει, με όποιον δημοσιογράφο θέλει. Ας βάλει λοιπόν τους όρους του για να μην γίνει περίγελος και για τα εκτός Ελλάδας κανάλια τύπου Luben κι ας τους δούμε να καταθέτουν το πρόγραμμά τους για την επόμενη μέρα, χωρίς την αβάντα τύπου ΣΚΑΪ και χωρίς Πετσωμένα και γελοία ρεπορτάζ. Το έχει ανάγκη η κοινωνία. Για μία φορά ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που αρμόζει η θέση του.

*** Στη Θεσσαλονίκη τον πήραν στο ψιλό οι πιτσιρικάδες.

*** Ασχολήθηκε κανένα συστημικό ΜΜΕ από την παραδοχή της ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη από τον Οικονόμου; Ασχολήθηκε κανένας Πετσωμένος «παπαγάλος» με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento για την κρυφή συνάντηση Γεραπετρίτη – Τζανερίκου; Μιλάω για τα ίδια Μέσα και τους ίδιους «δημοσιογράφους» που έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την επίσκεψη ενημέρωσης του Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο για το θέμα της Novartis. Όχι, αυτή τη φορά έκαναν ότι δεν άκουσαν. Ποτέ ξανά η δημοσιογραφία δεν είχε πέσει σε τέτοιο τέλμα. Εκτός από την περίοδο της Χούντας. Γιατί τώρα θα μου πεις τι έχουμε;

*** Το νέο προεκλογικό σπότ του Ιάσονα Πιπίνη του πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής (λες και υπήρχαν κι άλλοι, όπως Ασίας ή Ωκεανίας για παράδειγμα), ο οποίος κανείς δεν ξέρει τι έκανε 3,5 χρόνια, έβγαλε και προεκλογικό σποτ. Αμ πώς; Πρωταγωνιστεί ο άλλοτε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Ρένος Χαραλαμπίδης και βάλλει ευθέως κατά του Χαράλαμπου Αθανασίου (χωρίς να τον κατονομάζει), τον οποίο κατηγορεί για κομματάρχη.
Εν τω μεταξύ ο ίδιος ηθοποιός έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και πριν τις εκλογές του 2019, με τον Φώτη Καρύδα. Δείτε και πείτε, όχι πείτε.

*** Ξήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης τους 22 φοίνικες που είχαμε πληρώσει 40 χιλιάδες ευρώ και στη θέση τους θα βάλει πλατάνια. Γιατί δεν το έκανε με φακές, όπως κάναμε στο δημοτικό, να μας έρθει και πιο φθηνά, δεν ξέρω. Μέχρι τον Οκτώβρη, πάντως, προλαβαίνει να βάλει ελιές, να τις τρώει και κανάς άνθρωπος δηλαδή, μέσω κοινωνικού παντοπωλείου, όπως κάνουν σε κάποιους δήμους.
Το πώς θα λύσει το ζήτημα της μεγάλης ποσότητας νερού που απαιτούν τα πλατάνια δεν μάθαμε. Ίσως με καμιά σύμβαση έργου με κάποια εταιρεία. Γιατί όχι δηλαδή;
Μεγαλύτερο φιάσκο δεν έχει ξαναγίνει.

*** Σε κατάθλιψη έχει πέσει, όπως φαίνεται, ο Άρης Πορτοσάλτε στο άκουσμα της υποψηφιότητας της 27χρονης Διάνας Βουτυράκου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το «χρυσό κορίτσι» της ρομποτικής το ήθελε ντυμένο στα «γαλάζια». Ας μείνει τώρα με τον Πιπίνη, τον Πουλή και τον Ψαριανό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter