TikTok: Έρευνα της Κομισιόν για παραβίαση κανόνων σχετικά με την προστασία των παιδιών

TikTok: Έρευνα της Κομισιόν για παραβίαση κανόνων σχετικά με την προστασία των παιδιών
AP Photo/Kiichiro Sato, File

Βαριές κυρώσεις κινδυνεύει να υποστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, στο πλαίσιο των νέων αυστηρών κανόνων περιεχομένου για τις Big Tech, αφού οι ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν επίσημη έρευνα σχετικά με τη διαφάνεια, καθώς και τη φερόμενη αποτυχία της εταιρείας να προστατεύσει τους ανηλίκους στην εν λόγω πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο.

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ότι το TikTok θα αντιμετωπίσει επίσημη έρευνα για τις ψηφιακές υπηρεσίες – η οποία εξουσιοδοτεί τις ρυθμιστικές αρχές να επιβάλλουν πρόστιμα ύψους έως και 6% των ετήσιων πωλήσεων ή να απαγορεύσουν την είσοδο στην ΕΕ στους επαναλαμβανόμενους παραβάτες, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Ανοίγουμε σήμερα έρευνα για το TikTok για πιθανές παραβάσεις της διαφάνειας και των υποχρεώσεων για την προστασία των ανηλίκων: εθιστικός σχεδιασμός και όρια χρόνου χρήσης, φαινόμενο κουνελότρυπας, επιβεβαίωση ηλικίας, προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας» έγραψε ο Μπρετόν στην πλατφόρμα του X.

Σημειώνεται, ότι από τις 17 Φεβρουαρίου έχει τεθεί σε ισχύ η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για της Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), η οποία υποχρεώνει τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου και των κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια.

Η απάντηση του TikTok

«Το TikTok έχει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις για την προστασία των εφήβων και τη διατήρηση των κάτω των 13 ετών εκτός πλατφόρμας, ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κλάδος.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ειδικούς και τον κλάδο για να διατηρήσουμε ασφαλείς τους νέους στο TikTok και προσβλέπουμε στην ευκαιρία που έχουμε τώρα, να εξηγήσουμε λεπτομερώς αυτό το έργο στην Επιτροπή», ανέφερε εκπρόσωπος TikTok μετά την ανακοίνωση της έρευνας σε βάρος του.

Διαβάστε επίσης: Φαμπρίς Λεγκέρι: Από την Frontex και τις επαναπροωθήσεις στις Ευρωεκλογές με την ακροδεξιά της Λεπέν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter