Την άνευ όρων αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Την άνευ όρων αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή χωρίς περιοριστικούς όρους θα ζητήσουν οι συνήγοροί της από τη βελγική δικαιοσύνη κατά την ακρόασή της την Μεγάλη Πέμπτη, την ίδια ώρα που σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα Lesoir ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Euronews, ο βέλγος δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σβεν Μαρί, επιμένει στην αθωότητά της και αναφέρει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα ζητήσουν την απελευθέρωσή της χωρίς περιορισμούς.

«Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί τώρα εδώ και δύο εβδομάδες, για πάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και όλες τις κατηγορίες των ανακριτών. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, διότι ούτε ο ανακριτής, ούτε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ούτε οι ανακριτές θέλουν να ακούσουν τις απαντήσεις της κ. Καϊλή. Βρίσκονται στο δικό τους τούνελ, θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που δίνει η κ. Καϊλή», δήλωσε o Σβεν Μαρί.

Σύμφωνα με τον βέλγο δικηγόρο, η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή καθώς αποτελεί «τρόπαιο» για τη βελγική δικαιοσύνη.

«Περιπτώσεις όπως της κυρίας Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο. Όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν η κυρία Καϊλή εδώ σηκώνεται ως σύμβολο για να πει ότι ακόμη και αν έχετε υψηλά αξιώματα, θα παραμείνετε στη φυλακή. Και είναι ειδικά για να πει στους άλλους βουλευτές, μην είστε διεφθαρμένοι γιατί θα πάτε στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Σβεν Μαρί επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουν την Εύα Καϊλή στη φυλακή καθώς δεν μπορεί ούτε να ξεφύγει, ούτε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

«Η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να δραπετεύσει στην Ελλάδα και να μην επιστρέψει. Και σε κάθε περίπτωση, μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, υπάρχει συμφωνία έκδοσης. Η κυρία Καϊλή δεν ξέρει πώς να εξαφανίσει τα λεγόμενα στοιχεία. Η κ. Καϊλή δεν ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μπορεί να την έχουν κατηγορήσει, για παράδειγμα με τον κ. Παντζερί. Η κα Καϊλή, σε αυτό το σημείο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε δεν ξέρει πώς να ξαναρχίσει, δεν ξέρει αν υπάρχουν εγκλήματα ή αδικήματα που έχει διαπράξει, δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει από την αρχή. Έτσι, σήμερα, θα ήταν απόλυτη θλίψη αν παραμείνει στη φυλακή», λέει.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Βγαίνει από τη φυλακή με βραχιολάκι και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Ξανά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Καϊλή

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter