Το βατερλό του Αυγενάκη

Το βατερλό του Αυγενάκη

Αφού έκανε… θόρυβο με τα εκλογικά της ΕΠΟ, στο τέλος υποτάχθηκε στις «επιταγές» FIFA – UEFA

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εδώ και μήνες επιδίωκε να διευρύνει το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ, παρότι FIFA και UEFA του είχαν τονίσει ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να το «ακουμπήσει». Ο Αυγενάκης για να πάρει παράταση χρόνου προκειμένου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επίτευξης του στόχου του δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα με τις διεθνείς ομοσπονδίες, την ΕΠΟ και τους Big 4 για διενέργεια εκλογών στην ομοσπονδία τον φετινό Ιούλιο. Ηταν όμως μια προσπάθεια το τέλος της οποίας ήταν προδιαγεγραμμένο, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να πετυχαίνει μια… τρύπα στο νερό.

Με διατύπωση αλά… ΕΠΟ

Στην ουσία δήλωσε υποταγή στους χαρτογιακάδες της Ζυρίχης (έδρα της FIFA) και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ δεν αλλάζει, όπως αποτυπώθηκε και στο σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση (http://www. opengov.gr) που θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου.

Στο άρθρο 7 παρ. 7 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αναφέρεται: «Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος». Η διάταξη είναι διατυπωμένη όπως ακριβώς την ήθελε η ΕΠΟ και κατ’ επέκταση η FIFA και η UEFA. Ο Λ. Αυγενάκης μπήκε σε μια διαδικασία για την οποία ήξερε από την αρχή ότι δεν είχε καμία τύχη να αλλάξει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά το εκλογικό σώμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Και το τέλος αυτού του ιδιότυπου αγώνα κρίθηκε με δικό του αυτογκόλ.

Ενημερωμένες

Τα στελέχη της FIFA και της UEFA που ασχολούνται έστω και από απόσταση πλέον με το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ολοκληρώθηκε η περίοδος της επιτήρησης, έχουν ενημερωθεί (ανεπίσημα) για το ποιο θα είναι το διοικητικό σχήμα της ΕΠΟ που θα εκλεγεί στις αρχαιρεσίες του φθινοπώρου! Ολα είναι συμφωνημένα και προαποφασισμένα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τον έλεγχο της συντριπτικής πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος της ομοσπονδίας και οι παράγοντές τους δεν έχουν καμία αγωνία για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το Documento είχε αναφέρει ότι για διάδοχος του Βαγγέλη Γραμμένου προωθείται το πρώην μέλος της ΚΕΔ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης Χρήστος Σάββας. Η ένωσή του ανήκει στο μπλοκ του ΠΑΟΚ, αλλά ο ίδιος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τις τελευταίες μέρες αναπτύσσεται ένα σενάριο διεκδίκησης της προεδρίας της ΕΠΟ από τον Λάκη Νικολάου, ο οποίος είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και καταξιωμένος ορθοπεδικός στις 17 Ιουλίου έγινε 71 ετών και βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Το όνομα του Λ. Νικολάου είχε ακουστεί έντονα για την ΕΠΟ και πριν από τρεις τέσσερις μήνες, αλλά ο Λ. Αυγενάκης δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα, όπως προαναφέραμε, και οι αρχαιρεσίες μεταφέρθηκαν για το φθινόπωρο, οπότε δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter