Το Docville προτείνει: Οι πιο δυνατές εκδηλώσεις των επομένων ημερών

Το Docville προτείνει: Οι πιο δυνατές εκδηλώσεις των επομένων ημερών

Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στην Αθήνα και όχι μόνο.

Η αιρετική Μήδεια του Φρανκ Κάστορφ  FRANK CASTORF

To Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου καλεί φέτος για πρώτη φορά στην Επίδαυρο τον Φρανκ Κάστορφ να σκηνοθετήσει Μήδεια σε μια παράσταση που δίνει το διεθνές στίγμα του φετινού προγράμματος. Ο καινοτόμος σκηνοθέτης, που σφράγισε από τη δεκαετία του 1990 το «γερμανικό στιλ», υπηρετώντας ένα ρηξικέλευθο θέατρο συνθέτοντας διαφορετικά κείμενα ανεξαρτήτως εποχής, θα συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς του θεάτρου μας παντρεύοντας τον αναρχικό τρόπο παιξίματος, τον αυτοσχεδιασμό και την υποκριτική ελευθερία με την σύγχρονη ελληνική σκηνή σε μια εκρηκτική σκηνοθετική πρόταση.

INFO

21 και 22/7, 21:00, Επίδαυρος

Prodigy και  Primal Scream στο Release

Δύο μπάντες με αμέτρητες επιτυχίες και ασταμάτητη ενέργεια έρχονται στην Αθήνα για το Release Athens 2023. Οι Prodigy, έρχονται με τη φόρα του EXIT Festival, όπου και αποθεώθηκαν μπροστά σε 44.000 θαυμαστές τους. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Σκωτσέζοι Primal Scream με τη σουπερ μπάντα να επιστρέφει στη χώρα μας μετά από 15 χρόνια, για να ταξιδέψουν ψυχεδελικά τους φανατικούς φίλους τους με punk, garage και funky ήχους.

INFO

21/7, Πλατεία Νερού

Αυλαία του Release με τους θρυλικούς Wu-Tang Clan

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Wu-Tang Clan, την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στην πλατεία Νερού. Ενα από τα πιο δυνατά χιπ χοπ συγκροτήματα όλων των εποχών, με κοινωνικό στίχο και εκρηκτικό ήχο, θα ρίξει την αυλαία του φεστιβάλ. Ως κολεκτίβα, οι Wu-Tang Clan έχουν πουλήσει περίπου 6,5 εκατ. άλμπουμ στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατ. δίσκους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των σόλο άλμπουμ. Το όνομα του γκρουπ είναι εμπνευσμένο από την ταινία του 1983 «Shaolin and Wu Tang». RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, U–God, Masta Killa, Inspectah Deck, Cappadonna ή απλώς οι Wu-Tang Clan θεωρούνται το πιο επιδραστικό συγκρότημα της χιπ χοπ μουσικής.

INFO

27/7, πλατεία Νερού, Φάληρο

Ο εμβληματικός «Ναμπούκκο» στο Ηρώδειο

Η επιτυχημένη παραγωγή αναβιώνει στο Ηρώδειο για τέσσερις παραστάσεις σε μουσική διεύθυνση του Πάολο Καρινιάνι και σκηνοθεσία του Λέο Μουσκάτο, ο οποίος είναι ένας από τους δυναμικά ανερχόμενους Ιταλούς σκηνοθέτες της όπερας, έχει διακριθεί σε έργα Βέρντι και Πουτσίνι και έχει παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες σε κορυφαία ιταλικά λυρικά θέατρα. Την παραγωγή διευθύνει, στην πρώτη του συνεργασία με την ΕΛΣ, ένας από τους σημαντικότερους αρχιμουσικούς της όπερας παγκοσμίως, ο Ιταλός Πάολο Καρινιάνι.

INFO

26, 27, 29, 30/7, 21.00, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Our Festival 9: Γιορτή της αλληλεγγύης στη Ρεματιά

Το Our Festival 9 παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο θέατρο, μουσική, χορό, performances, παιδικές παραστάσεις και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Με ελεύθερη είσοδο και με πρόσβαση για ΑμεΑ, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, το 9ο Our Festival συστήνεται εκ νέου στο κοινό. Ύστερα από οκτώ διοργανώσεις, όπου φιλοξενήθηκαν 162 δράσεις και 796 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η διευρυμένη κοινότητα του φεστιβάλ παρουσιάζει νέο πρόγραμμα.

INFO

Aπό 25 έως 30/7, είσοδος ελεύθερη, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς και Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Συναυλία του Γ. Νταλάρα στο αναμορφωμένο Μουσείο Βρανά

Το Μουσείο Ελαιοτριβείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος στον Παπάδο της Γέρας Λέσβου, 20 χρόνια από την πρώτη ριζική αναστήλωση του, ανακαινίστηκε πλήρως και τα εγκαίνιά του θα γίνουν το Σάββατο 29 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της Εταιρείας Αρχιπέλαγος Νίκος Σηφουνάκης θα προλογίσει και θα αναφερθεί στο ιστορικό της ανακαίνισης και στους στόχους της μελλοντικής λειτουργίας. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του μουσείου. Η γιορτινή βραδιά των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με μια πανηγυρική συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη μεγάλη αυλή.

INFO

29/7, 21.00, Μουσείο Βρανά, Παπάδος, Λέσβος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter