Το IPI καταδικάζει την επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη – Ζητάει σύλληψη του δράστη

Το IPI καταδικάζει την επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη – Ζητάει σύλληψη του δράστη

Να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον τραμπούκο που επιτέθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη καλεί τις ελληνικές αρχές το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (International Press Institute – IPI).

Το ΙPI με μια δημοσίευση στο twitter και μία μακροσκελή ανακοίνωση στο σάιτ του, που ενημερώνει τη διεθνή κοινή γνώμη για το γεγονός, παρεμβαίνει ακόμη μια φορά για την υπεράσπιση των Ελλήνων δημοσιογράφων, όπως κάνει για κάθε χώρα όπου απειλείται η ελευθερία του Τύπου.

«Το IPI καταδικάζει τη λεκτική και σωματική επίθεση σε βετεράνο δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και τα μέλη της οικογένειάς του. Καλούμε τις ελληνικές αρχές επιβολής του νόμου να εντοπίσουν, να συλλάβουν και να διώξουν άμεσα τον υπεύθυνο», γράφει στο twitter.

Παραπέμπει σε ιστοσελίδα όπου περιγράφει λεπτομερώς το γεγονός: Family member of Documento publisher Kostas Vaxevanis injured during restaurant attack

Διάβαστε επίσης: Euractiv: «Βαξεβάνης, ο δημοσιογράφος που επέζησε από 100 SLAPPs δέχθηκε επίθεση»

 

Μετά την περιγραφή της επιθέσης το IPI, αναφέρει ότι «Η Ένωση Δημοσιογράφων Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών δημοσίευσε ανακοίνωση σε δύο γραμμές καταδικάζοντας την επίθεση. “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη και των μελών της οικογένειάς του από επιχειρηματία του οποίου το όνομα περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ”».

Τέλος το IPI επισημαίνει τη στάση των ελληνικών κομμάτων: «Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδίκασαν την επίθεση. Το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (ΕΛΚ) και οι σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ) δεν έκαναν καμία επίσημη ανακοίνωση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter