Το Ισραήλ αποσύρει διπλωμάτες από την Τουρκία για λόγους ασφαλείας

Το Ισραήλ αποσύρει διπλωμάτες από την Τουρκία για λόγους ασφαλείας

Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία την Πέμπτη, καθώς υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά τους, αφού  η Τουρκία έχει κατακλυστεί από διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό αγώνα μετά την κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ στην Γάζα, όπως μεταδίδει το Middle East Eye επικαλούμενο πηγές.

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) του Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση κατά των ταξιδιών στην Τουρκία την Τρίτη, επικαλούμενο φόβους ότι ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να αποτελέσουν στόχο.

Προέτρεψε όλους τους ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό, αφού αύξησε την ταξιδιωτική του σύσταση στο υψηλότερο επίπεδο, το τέσσερα.

Τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στο MEE ότι οι διπλωμάτες έφυγαν την Πέμπτη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και όχι λόγω διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.

Μία πηγή ανέφερε ότι η ισραηλινή συμβουλή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διαφοροποιούσε τους διπλωμάτες από τους απλούς Ισραηλινούς πολίτες και είχε καλέσει όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν.

Διαβάστε επίσης: Καζάνι που βράζει η Μ. Ανατολή για τη φρίκη στη Γάζα: Πύρινες διαδηλώσεις σε Ιράν, Λίβανο, Ιορδανία, Τουρκία (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter