Το ΚΚΕ τιμά τον Δημήτρη Μητροπάνο

Το ΚΚΕ τιμά τον Δημήτρη Μητροπάνο

Ο Περισσός συνεχίζει την προσπάθειά του να κρατά πάντα ζωντανή τη μνήμη ανθρώπων που με την κοινωνική τους δράση ή και με την πολιτιστική προσφορά τους, σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας. Μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με την οικογένειά του, δέκα χρόνια μετά το χαμό του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή. Αυτό έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε το πρωί της Παρασκευής (15/4/2022) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, τη γυναίκα του Βένια και την κόρη του Αναστασία. Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρέδωσε υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ, τα οποία αναφέρονται στον πατέρα του Δημήτρη Μητροπάνου, Γιώργο. Πρόκειται για τη βιογραφική έκθεση του Γιώργου Μητροπάνου στο ΚΚΕ, καθώς και το φύλλο της Εφημερίδας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) (25/10/1948), που ανακοινώνει την προαγωγή του Γιώργου Μητροπάνου σε λοχαγό του ΔΣΕ. Παρέδωσε και ντοκουμέντα που φανερώνουν, όπως αναφέρει το ΚΚΕ, «μια οικογένεια δοσμένη στους αγώνες και το κίνημα. Αυτή την αγωνιστική παράδοση τίμησε μέχρι τέλους της ζωής του και ο Δημήτρης Μητροπάνος».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μάη στο γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 χρονών, στις 17 Απριλίου 2012, έχοντας διανύσει μια 45χρονη διαδρομή στο τραγούδι, που τον κατέγραψε στους μεγάλους βάρδους. Με τη υπέροχα «τεθλασμένη» φωνή του, με τη λαϊκότητά του, αλλά και με την στάση του απέναντι στα κοινωνικά τεκταινόμενα, πάντα δίπλα στους δίκαιους αγώνες, έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κόσμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter