Το κολυμπηθρόξυλο της ΔΕΘ

Το κολυμπηθρόξυλο της ΔΕΘ

Ας υποθέσουμε ότι είσαι Μαλαισιανός, κάτοικος αγροτικής περιοχής κοντά στη ζούγκλα (στο εθνικό πάρκο) έξω από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ. Ας υποθέσουμε επίσης ότι δεν είχες βγει ποτέ από τα στενά γεωγραφικά όρια της περιφέρειάς σου και ότι είσαι ένας άνθρωπος αδιάφορος για τα γεγονότα και τα πολιτικά τεκταινόμενα στο εσωτερικό άλλων χωρών, ιδιαίτερα δε των πλέον μικρών και απομακρυσμένων σε άλλες ηπείρους.

Εάν, ως διά μαγείας, βρισκόσουν στη μακρινή Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη ΔΕΘ, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και άκουγες τον Μητσοτάκη να κρίνει και να κατακρίνει αναφερόμενος σε όλα τα καταστροφικά συμβάντα (τα σαφώς προβλεφθέντα και προσεγγιστικά προαναγγελθέντα) και να μιλάει για την επαχθή καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της χώρας, κάνοντας μάλιστα ακριβείς διαπιστώσεις όπως:

Για τη λειτουργία της πολιτικής προστασίας, ότι δεν υπάρχει «συνολικός σχεδιασμός», ότι αντίθετα υπάρχει «σύγχυση αρμοδιοτήτων» και ότι παρατηρείται μια συνεχής «μετάθεση ευθυνών».

Για τη μάστιγα της ακρίβειας, ότι οφείλεται «στην εκτόξευση των κερδών των επιχειρήσεων» (λέγε με «αισχροκέρδεια» ή «υπερβάλλοντα κέρδη» για μια κάπως πιο κομψή αναφορά), ότι οι «μεγάλες αυξήσεις των ενοικίων» οφείλονται στις «βραχυχρόνιες μισθώσεις» (λέγε με Airbnb) και στη διαπίστωση ότι «εφτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν». Για τις παθογένειες στη λειτουργία του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, ότι είναι αναγκαία «τέσσερα νέα νοσοκομεία», ότι είναι αδήριτος ανάγκη η «επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων», ότι είναι επιβεβλημένες οι «προσλήψεις 10.000 νέων υγειονομικών», ότι επιβάλλεται η δημιουργία «πύργου ελέγχου ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά», ότι απαιτούνται «800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και αγορά καινούργιων ασθενοφόρων».

Γεννάται το ερώτημα, φίλε Μαλαισιανέ, εσύ που δεν γνωρίζεις γεγονότα, πρόσωπα και ρόλους και τυχαία έγινες αυτήκοος μάρτυρας: Θα ποντάριζες 1 ρινγκίτ (εθνικό νόμισμα Μαλαισίας) με απόδοση 1 εκατομμύριο ευρώ ότι ο ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και όχι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Οτι δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά μόλις 83 ημέρες μετά τις εκλογές; Οτι ο ομιλητής κέρδισε τις εκλογές με 41% και ο αντίπαλός του κατατάγηκε δεύτερος με 18%; Οτι δεν διαδέχτηκε μια αντίπαλη κυβέρνηση αλλά επανεκλέχθηκε πρωθυπουργός διαδεχόμενος τη δική του προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία κυβέρνησε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια; Και πού να ’ξερες, φίλε Μαλαισιανέ, ότι ο ίδιος άνθρωπος πριν από και αμέσως μετά τις εκλογές μίλαγε για το «επιτελικό κράτος» (του), ότι ανόρθωσε την οικονομία, ότι έριξε την ανεργία, ότι έλεγξε την ακρίβεια, ότι ανόρθωσε το ΕΣΥ, ότι έγινε «κοσμογονία» στην πολιτική προστασία και ότι είμαστε απολύτως θωρακισμένοι. Στη ΔΕΘ, βέβαια, παρουσιάστηκε ως πλημμυροπαθής, διασωθείς με κολυμπηθρόξυλο!

Στη μεταφυσική βασικοί κλάδοι είναι η οντολογία και η κοσμολογία (η έρευνα της ύπαρξης του είναι, η μελέτη της προέλευσης, της βασικής δομής και της δυναμικής του σύμπαντος). Η «μεταπολιτική» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αφορά κυρίως τον Τσίπρα (την αθρόα προσέλευση όλων –ανεξαρτήτως τάσεων– για τον απελθόντα αρχηγό)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter