Το Μαξίμου «χαϊδεύει» τους συνωμοσιολόγους για τις «ταυτότητες χωρίς τσιπάκι»

Το Μαξίμου «χαϊδεύει» τους συνωμοσιολόγους για τις «ταυτότητες χωρίς τσιπάκι»

Μία διπλή ευκαιρία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο των θεωριών συνωμοσίας, που τελευταία εκφράζονται με τις «ταυτότητες χωρίς τσιπάκι», είχε τη Δευτέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά με την ατολμία της πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τον ορθολογισμό και παρακολουθεί τις ουρές στα αστυνομικά τμήματα και τους «θεωρητικούς» της συνωμοσιολογίας  να δρουν ανενόχλητοι.

«Ξαφνικά, κύριε Εκπρόσωπε, έχουμε πολλές αντιδράσεις από πολίτες για τις νέες ταυτότητες. Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Τι απαντάτε σε όσους ανησυχούν και έχουν κάνει και ουρές μάλιστα;» ερωτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, αποφασίζοντας όμως να «κρυφτεί» πίσω από γενικότητες, παραπέμποντας και σε αυτές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Απάντησε και ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε γι’ αυτές τις ουρές οι οποίες υπάρχουν, ούτε κάποιος κίνδυνος ούτε κάτι το οποίο να φοβίζει τους πολίτες. Είναι ξεκάθαρο νομίζω αυτό» ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, σε αρκετά τμήματα σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν «ταυτότητα χωρίς τσιπάκι», στοχεύοντας έτσι όταν θα ξεκινήσουν να εκδίδονται οι νέες να μην είναι υπόχρεοι αλλαγής και προμήθειας της νέας με το… μικροτσιπ που καταγγέλλουν συνωμοσιολόγοι.

Διαβάστε επίσης: Ιλαροτραγωδία με ταυτότητα: Η ΝΔ θυμήθηκε τον διαφωτισμό και οι ακροδεξιοί τα δικαιώματα

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε μία… μνημειώδη δήλωση για το θέμα, καθώς μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιχείρησε να αντικρούσει τα όσα διακινούνται σχετικά με τις νέες ταυτότητες.

«Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο παραιτηθείς προκάτοχός του, Νότης Μηταράκης, όταν προ εβδομάδων συναντιόταν με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ως εκπρόσωπο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για να τον διαβεβαιώσει σχετικά.

«Μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο, Λάζαρο Μαυρόπουλο τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη» είχε αναφέρει ο Ν. Μηταράκης, για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν πως με την πρωτοβουλία του αυτή να «διαπραγματευτεί» δημοσίως ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, προκάλεσε δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου πολύ πριν τις διακοπές του εν μέσω πυρκαγιών.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο» δήλωσε ακόμα το πρωί της Δευτέρας ο Γ. Οικονόμου, αποφεύγοντας όμως να δώσει μία ουσιαστική απάντηση σε ένα κρίσιμο ερώτημα που θα τελείωνε τις ουρές στα αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν οι παλιές ταυτότητες που εκδίδονται σήμερα θα πρέπει να αντικατασταθούν με τις νέες, ο υπουργός ανέφερε πως «θα δούμε πώς θα συγχρονίσουμε με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για την χρήση των νέων ταυτοτήτων».

«Θα υπάρξει μία συνολική παρουσίαση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συνολική διαδικασία. Οπότε, καλύτερα είναι να ενημερωθούμε από τους αρμόδιους» ήταν και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ερώτημα που του έθεσε το documentonews.gr την ίδια ημέρα.

Με λίγα λόγια, Π. Μαρινάκης και Γ. Οικονόμου επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση μπορεί να παριστάνει την φιλελεύθερη, όμως όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει το πιο αντιδραστικό κομμάτι του ακροατηρίου της, τότε το αποφεύγει σαν τον… διάολο το λιβάνι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter