«Το μενού του έρωτα» του Νικολά Μπαρρό – Μια ιστορία μεταξύ κουζίνας και λογοτεχνίας

«Το μενού του έρωτα» του Νικολά Μπαρρό – Μια ιστορία μεταξύ κουζίνας και λογοτεχνίας

Στο βιβλίο «Το μενού του έρωτα» ο γάλλος Νικολά Μπαρρό αφηγείται μια ερωτική ιστορία με επίκεντρο τη σχέση της Ορελί και του Αντρέ. Οι δυο τους είναι ευτυχισµένοι μαζί και επαγγελµατικά όλα τούς πηγαίνουν κατ’ ευχήν. Έπειτα από πίεση του εκδότη του, ο Αντρέ κάνει επιτυχηµένες παρουσιάσεις του τελευταίου του βιβλίου. Το κοινό κρέµεται από τα χείλη του. Ο Αντρέ απολαµβάνει την προσοχή, αλλά ο νους του είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό θέµα.

Έχει σκοπό να κάνει πρόταση γάµου στην Ορελί, τη γυναίκα της ζωής του, και µάλιστα την ηµέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όµως, την ίδια µέρα το ρεστοράν της Ορελί βραβεύεται µε αστέρι Μισελέν. Το µικρό εστιατόριο µε δυσκολία αντεπεξέρχεται στην ξαφνική επέλαση πελατών κι η νεαρή µαγείρισσα, παρ’ όλη τη χαρά της, έχει πελαγώσει.

Όταν τρεις µέρες µετά αποκαλύπτεται ότι στα περίχωρα του Παρισιού υπάρχει άλλο ένα εστιατόριο µε το όνοµα Le Temps des Cerises για το οποίο προοριζόταν κανονικά το αστέρι Μισελέν, η απογοήτευσή της είναι µεγάλη.

Λίγο καιρό µετά, ενώ η Ορελί µιλά για τη συνάντησή της µε τον βραβευµένο σεφ Ζαν-Μαρί Μαρροννιέ, µε τα µάτια της να λάµπουν και τα µάγουλά της αναψοκοκκινισµένα, ο Αντρέ συνειδητοποιεί ότι το µεγαλύτερό του πρόβληµα δεν είναι ούτε η µαταιωµένη πρόταση γάµου ούτε και το λάθος µε το αστέρι Μισελέν. Γιατί, ξαφνικά, τον κυριεύει το ως τότε άγνωστο στον ίδιο συναίσθηµα της ζήλιας…

Πρόκειται για τη συνέχεια του παγκόσµιου µπεστ σέλερ Η εποχή των κερασιών.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση της Πελαγίας Τσινάρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter