Το μήνυμα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για την ημέρα της Γυναίκας: «Χρόνια Πολλά και στις γυναίκες των φυλακών»

Το μήνυμα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για την ημέρα της Γυναίκας: «Χρόνια Πολλά και στις γυναίκες των φυλακών»

«Ο εορτασμός της 8ης Μάρτη ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας μας θυμίζει τον αγώνα των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη του 1857, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μας θυμίζει τους διαχρονικούς και σκληρούς αγώνες όλων των γυναικών για χειραφέτηση, για ίσα δικαιώματα, για ίσες ευκαιρίες στην εργασία, για αναγνώριση της προσφοράς μέσα και έξω από το σπίτι, στην ανατροφή των παιδιών, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην πολιτική κοκ. Όπως έλεγε και η Γαλλίδα συγγραφέας Σιμών ντε Μποβουάρ, “γυναίκα δεν γεννιέσαι, γυναίκα γίνεσαι”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

«Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, αλλά και στις γυναίκες των φυλακών. Στις 527 γυναίκες κρατούμενες των Ελληνικών Φυλακών. Κυρίως χρόνια καλά στις 13 γυναίκες «μωρομάνες» που διαβιούν στο ΚΚ Γυναικών Θήβας, μαζί με τα 13 ανήλικα και μωρά παιδιά τους. Παρεμπιπτόντως θυμίζουμε στον Πρωθυπουργό της Χώρας την επίσκεψή του στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας το 2017 και του λέμε ότι τα προβλήματα που είχαμε συζητήσει τότε δεν επιλύθηκαν», προσθέτει.

«Χρόνια πολλά και στις 493 εργαζόμενες συναδέλφισσές μας των Ελληνικών Φυλακών και του Ιδρύματος Αγωγής, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων (φύλακες, διοικητικούς υπαλλήλους, Διευθύντριες, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλεύτριες, γιατρούς κοκ.). Εργάζονται και αυτές σε συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες. Για εμάς είναι δυο φορές γυναίκες!» καταλήγει.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter