Το θέατρο του παραλόγου με την πανδημία

Το θέατρο του παραλόγου με την πανδημία

Η συμπεριφορά της πλειονότητας των ΜΜΕ είναι πραγματικά εξοργιστική ακόμη και για μείζονα θέματα όπως αυτά της δημόσιας υγείας. Αν κάποιος, ειδικά στέλεχος της αντιπολίτευσης, προβεί σε μια δήλωση που κρύβει και ψήγμα δυσπιστίας για τους εμβολιασμούς το κάνουν «ντουντούκα». Και μέχρι εδώ μπορεί κάποιος να πει «καλά κάνουν αφού ως δημόσια πρόσωπα οφείλουν να προσέχουν», αρκεί βέβαια να ξεπεράσει κανείς ότι αντίστοιχες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ή –για παράδειγμα– ιεραρχών έχουν περάσει χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Προ ημερών όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας –με τη θεσμική του ιδιότητα– σε ερώτηση δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη για το αν θα εμβολίαζε τα παιδιά του απάντησε ευθαρσώς πως «εφόσον η επιστήμη προκρίνει αυτή την επιλογή, εγώ τα παιδιά μου θα τα εμβολίαζα. Θα ξένοιαζα ο ίδιος από έναν διαρκή μπελά». Αυτή την κορυφαία είδηση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και παράλληλα επίδειξη κοινωνικής υπευθυνότητας δεν θα τη διαβάσει κανείς πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.
Στον αντίποδα, στα ΜΜΕ περισσεύουν οι έμμεσες και άμεσες απειλές κατά των ανεμβολίαστων, λες και η πειθώ επιτυγχάνεται διά της επιβολής.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς υπουργοί που τηλεφωνούν σε δημάρχους με εντολή να μην ακυρώσουν τα πανηγύρια γιατί η εκκλησία διαμαρτύρεται, το επόμενο λεπτό βγαίνουν στα κανάλια και ζητούν απολύσεις ανεμβολίαστων! Ολος αυτός ο θίασος ολοκληρώνεται από την αφωνία, για μια ακόμη φορά, των ειδικών της πρώτης γραμμής. Τι να πεις άλλωστε και τι να γράψεις για μια κυβέρνηση που την ώρα που η κοινωνία δίνει τη μάχη της νέας μετάλλαξης, εκείνη προπαγανδίζει το κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων! Για μια κυβέρνηση που την ώρα που ανοίγει για παράδειγμα τα μεγάλα μπιτς μπαρ της παραλιακής στην Αττική, την ίδια ώρα κουνά το δάχτυλο στους νέους που πηγαίνουν σ’ αυτά! Την ώρα που ανοίγει τον τουρισμό και τη μετάβαση με τεστ στα νησιά, δείχνει τους νέους γιατί πήγαν σε αυτά χωρίς φυσικά να ελέγξει τα μέτρα που η ίδια θέσπισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter