Τώρα θυμήθηκε το Μαξίμου να στείλει κλιμάκιο στον Έβρο

Τώρα θυμήθηκε το Μαξίμου να στείλει κλιμάκιο στον Έβρο

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες και να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την… ανάβασή του στα Λευκά Όρη για να αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου να αποστείλει κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο, όπου η πύρινη λαίλαπα κατακαίει ανεξέλεγκτη.

«Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει αυτή την ώρα στον Έβρο που πλήττεται από πυρκαγιές» ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, σε μία ακόμα καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και του επιτελικού κράτους.

Κατά τις ανακοινώσεις, το κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Γκουντούφα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρης Πέτροβιτς ΑΠΕ, πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στη θέση Γκίμπρενα.

Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση καίει η φωτιά και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ πλήθος πύρινων μετώπων παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα, όπως στο δάσος της Δαδιάς, την Άνω Δροσίνη Ροδόπης, το Διαλεκτό Καβάλας, αλλά και τη Βοιωτία, την Εύβοια και τον Ασπρόπυργο.

Διαβάστε επίσης: Καίγεται όλη η χώρα – Αυτά είναι τα ενεργά μέτωπα

Διαβάστε επίσης: Πύρινη λαίλαπα στον Έβρο: Καίγεται το δάσος της Δαδιάς – «Χιονίζει» στάχτη στην Αλεξανδρούπολη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter