Τουρκία-εκλογές: Για προβοκάτσια προειδοποιεί ο Κιλιτσντάρογλου τους ψηφοφόρους

Τουρκία-εκλογές: Για προβοκάτσια προειδοποιεί ο Κιλιτσντάρογλου τους ψηφοφόρους

Για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας προειδοποίησε του ψηφοφόρους του ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και υποψήφιος για την Προεδρία με την Εθνική Συμμαχία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καλώντας τους να μην βγουν στους δρόμους για πανηγυρισμούς την νύχτα των εκλογών της 14ης Μαΐου και να μείνουν στα σπίτια τους.

«Όταν κερδίσουμε τη νύχτα των εκλογών, κανείς δεν πρέπει να βγει στους δρόμους. Μην κάνετε πανηγυρικές διαδηλώσεις. Όλοι θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους» δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου προσθέτοντας ότι «το επόμενο πρωί τα νούμερα θα είναι ήδη ξεκάθαρα, το YSK (Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο) θα πρέπει να δώσει την εντολή.

«Γιατί όταν βγαίνετε με διαδηλώσεις χαράς, μπορεί να υπάρξουν ξεσπάσματα. Κάποιοι μπορεί να έρθουν σε προβοκάτσια. Μπορεί να βγουν στους δρόμους ένοπλες ομάδες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα το επιτρέψει αυτό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται ως τώρα σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις έναντι του επί εικοσαετίας προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη διαφορά ωστόσο τις τελευταίες ημέρες να κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Πηγή: ΑFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter