Τουρκία: «Γκρίζες» ζώνες για την Άγκυρα τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο – Αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας

Τουρκία: «Γκρίζες» ζώνες για την Άγκυρα τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο – Αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας

Συνέχεια και στην ένταση στα ελληνοτουρκικά, που δημιούργησε προ εβδομάδας η κυβέρνηση Ερντογάν με αφορμή τις ανακοινώσεις για δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο, από την ελληνική κυβέρνηση, έδωσε η Άγκυρα. Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών, ξεκαθάρισαν ότι σύσσωμη η τουρκική ηγεσία θέτει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Ελλάδας και επαναφέρει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ρητορική των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο . Όπως ανέφεραν: «Ως υπουργείο, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο».

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πηγές του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας δήλωσαν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης: «Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στις 08 Απριλίου 2024 ότι θα ανακηρυχθούν δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο Πέλαγος και το Ιόνιο Πέλαγος. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας έχει αναλάβει τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα πάρκα που σχεδιάζεται να ανακοινωθούν και έχει δηλώσει ότι μονομερείς de facto καταστάσεις στα “νησιά, νησίδες και βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί με συνθήκες” (σ.σ. χρησιμοποιείται το τουρκικό ακρωνύμιο EGAYDAAK) δεν θα γίνουν αποδεκτές και δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια. Ως υπουργείο, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την αποτροπή των μονομερών προσπαθειών της Ελλάδας για τη δημιουργία καθεστώτος μονομερώς».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Η πρώτη αντίδραση Παπανώτα – Η απόσυρσή μου είναι νίκη για τον Γεωργιάδη (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σιδηρόπουλος στη θέση Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο

Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τα σεξιστικά σχόλια

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

Ο Ανδρουλάκης, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Υγεία SOS: Λωρίδα της γάζας τα νοσοκομεία – Μόνο χαράτσια και χειρουργεία με πληρωμή

Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

ΕΕ- Τουρκία- Κυπριακό: Το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκαλεί την αντίδραση της Άγκυρας

Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Φιντάν κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι θέλει πόλεμο στη Μέση Ανατολή για να παραμείνει στην εξουσία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter