Τουρκία: Στις 26 Δεκεμβρίου η συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκία: Στις 26 Δεκεμβρίου η συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
AP Photo/Mindaugas Kulbis

Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου αναμένεται να επαναλάβει τις συζητήσεις για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στις 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κοινοβουλίου την Παρασκευή.

Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου είχε αρχίσει να συζητά την προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στις 16 Νοεμβρίου, αλλά ανέβαλε περαιτέρω συζήτηση για αβέβαιη ημερομηνία.

Η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τον Μάιο του περασμένου έτους ενόψει της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Σουηδία πιστεύει ότι έχει κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας, αλλά η υπόθεσή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ βρίσκεται τώρα στα χέρια των τούρκων βουλευτών.

Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής πριν από την ψήφιση από την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα το υπογράψει ως νόμο.

Αν και υπογράμμισε ότι η Άγκυρα περίμενε περισσότερα από τη Σουηδία για την καταπολέμηση της των Κούρδων του PKK, ο Ερντογάν ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να διευκολύνει την επικύρωση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter