Τουρκία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς για προσβολή του Ερντογάν

Τουρκία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς για προσβολή του Ερντογάν

Δεν έχει τέλος η λογοκρισία στην Τουρκία – τα βήματα της οποίας ακολουθεί το τελευταίο διάστημα με μεγάλη επιτυχία και η Ελλάδα – καθώς το τουρκικό δικαστήριο διέταξε το περασμένο Σάββατο τη φυλάκιση της γνωστής δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς με την κατηγορία της προσβολής του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη στις 22 Ιανουαρίου έπειτα από έφοδο της αστυνομίας στις 2 τα ξημερώματα στο σπίτι της και ετέθη σε προσωρινή κράτηση για «εξύβριση του προέδρου», εξαιτίας μιας…  παροιμίας που είπε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορούσε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», δήλωσε live η πολύ γνωστή στην Τουρκία δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1.

Η Σεντέφ Καμπάς δημοσίευσε παράλληλα την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει 900.000 ακολούθους.

Αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Δικαιοσύνης, Abdulhamit Gül, καταδίκασαν τα σχόλια της δημοσιογράφου.  Επίσης, ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας (RTÜK), Ebubekir Şahin, ανακοίνωσε έρευνα στο TELE1 σχετικά με τις δηλώσεις της Καμπάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter