Τουρκία: Τι δήλωσαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου μετά την ψήφο τους

Τουρκία: Τι δήλωσαν Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου μετά την ψήφο τους

Με τις κάλπες να έχουν ανοίξει εδώ και κάποιες ώρες στη γειτονική Τουρκία, οι δύο μεγάλοι πολιτικοί αντίπαλοι προσήλθαν στα εκλογικά τους τμήματα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Ενα επικερδές μέλλον» για την χώρα και την δημοκρατία της ευχήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε.

«Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν χωρίς να διατυπώσει πρόβλεψη για την νίκη του.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, βασικός αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ψήφισε στην Άγκυρα, δήλωσε: «Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας».

Πρόσθεσε δε τα ακόκουθα: «Η δημοκρατία έλειψε σε όλους μας. Μας έλειψε να είμαστε μαζί, να αγκαλιαζόμαστε. Θα δείτε, η άνοιξη θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα, αν το θέλει ο Θεός, και θα διαρκέσει για πάντα».

Εκατοντάδες ξένοι παρατηρητές

Εκατοντάδες παρατηρητές βρίσκονται στα 50.000 εκλογικά κέντρα που άνοιξαν στις 08:00 και θα κλείσουν στις 17:00 [τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας], συμπεριλαμβανομένων περιοχών της νότιας Τουρκίας, που υπέστησαν τρομακτική καταστροφή όταν χτύπησε ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναμενόταν να αναπτύξει 350 παρατηρητές, πέραν των εκλογικών αντιπροσώπων που έχουν οριστεί από τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων 300.000 από την αντιπολίτευση.

Στις εκλογές του 2018, το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 86%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter