Τραγωδία Τέμπη: «Μέχρι το τέλος του 2020 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας – Από τότε δεν μπαίνω σε τρένο» (Video)

Τραγωδία Τέμπη: «Μέχρι το τέλος του 2020 υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας – Από τότε δεν μπαίνω σε τρένο» (Video)

Αν υπήρχε κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας δεν υπήρχε περίπτωση να μην προληφθεί κάποιο λάθος σταθμάρχη ή μηχανοδηγού, διαμήνυσε σε έντονο ύφος ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Χρήστος Ρετσινάς, υπογραμμίζοντας πως έχει να μπει σε τρένο από το 2020, στον απόηχο της απίστευτης σιδηροδρομικής τραγωδία στα Τέμπη.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Ρετσινάς ο οποίος σε άλλη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ επιφύλασσε αποστομωτική απάντηση στην τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη, εξήγησε πώς λειτουργούσε αυτό το δευτεροβάθμιο κέντρο παρακολούθησης της κυκλοφορίας έως το 2020: «Μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος -ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης. Ο δεύτερος έλεγχος γινόταν από τα κεντρικά (του ΟΣΕ) στην Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Θα σας πω και γιατί. Υπήρχε ένας σταθμάρχης του ΟΣΕ. Ένας μηχανοστασιάρχης (προϊστάμενος των μηχανοδηγών) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ένας προϊστάμενος του προσωπικού κινήσεως στον ΟΣΕ. Βάρδιες 8ωρες σε 24ωρη βάση. Και παρακολουθούσαν όλα τα τραίνα σε όλη την Ελλάδα. Ήμουν προϊστάμενος σε αυτή την υπηρεσία».

Δείτε επίσης: Τέμπη: Αποστομωτική διάψευση από τον πρώην διευθυντή ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα fake news της ΝΔ περί… «70%»

Και συνέχισε τονίζοντας: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε κάποιο λάθος Σταθμάρχη ή μηχανοδηγού ελέγχαμε την κυκλοφορία όλων των τρένων σε όλη την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο τι συμβαίνει σήμερα, είπε: «Έχουν βάλει ένα GPS σε κάθε μηχανή τρένου. Και βλέπουν που είναι το τραίνο, αν είναι στη Θήβα, στη Λιβαδειά. Δεν βλέπουνε ουσία. Δεν παρακολουθούν καμία ασφάλεια πλέον από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

«Αν δεν υπάρχει το κέντρο κυκλοφορίας, πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη», είπε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ερωτηθείς αν θα επέτρεπε να ξαναμπούν στις ράγες τα τρένα -εάν φυσικά ήταν στο χέρι του- με το συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας, εκείνος απάντησε ξεκάθαρα: Όχι. «Πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν» και συνέχισε λέγοντας: «Από το τέλος του 2020 δεν μπαίνω σε τρένο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter