Τραμπ: Διόρισε τη… νύφη του και διέλυσε την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών

Τραμπ: Διόρισε τη… νύφη του και διέλυσε την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών

Σοβαρά προβλήματα στην αποστολή τους να ελέγξουν πλήρως την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών (RNC) αντιμετωπίζουν οι εκλεκτοί του Ντόναλντ Τραμπ που τοποθετήθηκαν για να την διευθύνουν, σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα, ο μήνας που πέρασε με τους Μάκλ Γουάτλι και την Λάρα… Τραμπ στο τιμόνι του RNC ήταν καταστροφικός, αφού η Επιτροπή ταλαιπωρείται από προβλήματα στελέχωσης και λειτουργικούς πονοκεφάλους.

Οι εσωτερικές διαμάχες στην RNC έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην πολιτική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ που έσπευσε να τα βάλει με τους νέους ηγέτες της Επιτροπής. Κατά τα φαινόμενα η κίνηση που είχε ανακοινωθεί για εκκαθάριση, απέτυχε εν μέρει με εκτεταμένες συνέπειες για το RNC.

Η άλωση του RNC από τον Τραμπ ήταν μια επίδειξη δύναμης από πλευράς του, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του νέου προέδρου Μάικλ Γουάτλι, και της νέας συμπροέδρου Λάρα Τραμπ (νύφης του πρώην προέδρου και συζύγου του γιου του Έρικ). Τότε είχαν σταλεί μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ολόκληρες ομάδες της Επιτροπής, με τα οποία τους ενημέρωναν ότι μπορούσαν να παραιτηθούν και να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τη θέση τους ή να απολυθούν.

Η ιδέα υποτίθεται ότι ήταν να διασφαλιστεί πως δεν θα υπήρχαν αλληλοεπικαλύψεις σε καθήκοντα μεταξύ του RNC και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, η οποία είχε ήδη συγκεντρώσει δυναμικές πολιτικές και επικοινωνιακές ομάδες. Φυσικά στόχος ήταν να εξαλειφθούν τυχόν διαφωνούντες από τους κόλπους της επιτροπής που δεν ήταν Τραμπικοί.

Όμως, σύμφωνα με τον Guardian, οι απειλές για απόλυση και τα… τεστ πίστης – τα οποία έγιναν γνωστά όταν εργαζόμενοι της RNC ρωτήθηκαν στις συνεντεύξεις με την ηγεσία αν πίστευαν ότι οι εκλογές του 2020 είχαν κλαπεί από τον Τραμπ, αν και δεν υπήρξαν αποδείξεις εκλογικής απάτης – έφεραν αντιδράσεις.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, η νέα ηγεσία του RNC έκανε προσφορές επαναπρόσληψης στους περισσότερους εργαζόμενους που είχαν απομακρυνθεί, με εξαίρεση εκείνους που εργάζονταν στο πολιτικό τμήμα της Επιτροπής. Όμως ορισμένοι υπάλληλοι σε κρίσιμες ομάδες αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους.

Η κατάσταση αυτή σημαίνει ότι το RNC έμεινε χωρίς ανθρώπους με βαθιά γνώση των εκλογικών διαδικασιών στην κεντρική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Μια από τις ομάδες που φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην συνέχιση των δραστηριοτήτων της είναι η «ομάδα δεδομένων», που τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών εκστρατειών. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ηγεσίας τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας θα μεταφερθούν από την Ουάσινγκτον και θα συνεχίσουν να εργάζονται για την καμπάνια του Τραμπ στην… Φλόριντα. Ο σχεδιασμός προέβλεπε να μεταφερθούν στο… Trump Village (ένα τεράστιο χώρο που προσφέρει στέγαση στους εργαζόμενους της καμπάνιας Τραμπ), όμως κατά τα φαινόμενα αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα θελκτικό για πολλούς από τους εργαζόμενους της ομάδας. Σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε και το ενδεχόμενο να πρέπει να περάσουν πρώτα «τεστ πίστης» για να αφήσουν την ζωή τους στην Ουάσινγκτον και να μεταφερθούν στην Φλόριντα.

Αυτό που πάντως φαίνεται να πηγαίνει καλά τόσο για την καμπάνια Τραμπ όσο και για την RNC, αυτή την περίοδο είναι ο γύρος χρηματοδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τον Μάρτιο RNC και καμπάνια συγκέντρωσαν συνολικά 93 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ντόναλντ Τραμπ: Πώς σχεδιάζει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες

Ιράν- Ισραήλ: Στην Συρία μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο ο ΥΠΕΞ της Τεχεράνης

Ρωσία: Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στα Ουράλια – Απειλείται πόλη 500.000 κατοίκων

Ρωσία: Θέμα ασφαλείας από μια ενδεχόμενη νέα αμυντική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ- Ιαπωνίας θέτει το Κρεμλίνο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter