Τραμπ: Είχε επαινέσει τον Χίτλερ όταν ήταν πρόεδρος – «Έκανε και καλά πράγματα»

Τραμπ: Είχε επαινέσει τον Χίτλερ όταν ήταν πρόεδρος – «Έκανε και καλά πράγματα»

Λίγους μήνες απέχουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκδηλώσει το πλάνο του σε περίπτωση επιστροφής του στον Λευκό Οίκο. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πως θα «απευλευθερώσει όσους φυλακίστηκαν άδικα» για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, φέρεται επίσης να μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον… Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN και όσα υποστηρίζει πρώην συνεργάτης του.

Το αμερικανικό μέσο μετέδωσε ότι πολλοί παράγοντες της κυβέρνησης Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προσωπάρχη του Αμερικανού μεγιστάνα, Τζον Κέλι, δήλωσαν ότι ο Τραμπ επαινούσε αυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες όπως ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας.

Επίσης, είναι γνωστή η εκτίμησή του για τον ακροδεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό, όμως κάτι που δεν είχε έρθει στο φως μέχρι τώρα, ήταν μια φερόμενη αναφορά του πρώην προέδρου στον Χίτλερ.

Σύμφωνα με τον Τζον Κέλι, ο Τραμπ είχε δηλώσει το εξής: «Λοιπόν, ο Χίτλερ έκανε και κάποια καλά πράγματα». «”Τι”; τον ρώτησα, Και μου είπε: Τι έκανε ο Χίτλερ; Ανοικοδόμησε την οικονομία».

Αλλά ο θαυμασμός του Τραμπ για τον Χίτλερ πηγαίνει πέρα από τις επιδόσεις του στην οικονομία. Πίστευε ότι είχε απόλυτο έλεγχο των υφισταμένων του στρατηγών, ενώ εκείνος δεν το κατάφερε. Μάλιστα, όταν ο Κέλι του είπε ότι «οι Γερμανοί στρατηγοί ως ομάδα δεν του ήταν πιστοί, αλλά και ότι μάλιστα προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν μερικές φορές», δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Σημειώνεται ακόμα, ότι οι πρώην σύμβουλοι του Τραμπ, υποστηρίζουν ότι επαινούσε διαρκώς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και πως ενώ είχε συγκρουσιακές συναντήσεις με ηγέτες του ΝΑΤΟ, η «πιο εύκολη και ομαλή συνάντηση» για εκείνον ήταν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε επίσης:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter