Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση drone στην Ιορδανία

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση drone στην Ιορδανία

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από επίθεση drone σε βάση των ΗΠΑ στην Ιορδανία επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε κοντά στα σύνορα με τη Συρία και ενδέχεται να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ενώ οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν ότι το drone εκτοξεύτηκε από μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Έχουν υπάρξει κι άλλες φορές που έχουν γίνει επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν νεκροί.

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και της συζύγου του «για την απώλεια αυτών των πολεμιστών σε αυτήν την απεχθή και εντελώς άδικη επίθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες δεν έγινε στο έδαφος της Ιορδανίας αλλά στη Συρία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας.

Ο Mουχάναντ αλ Μπουμπαϊντίν δήλωσε στο ιορδανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka ότι η επίθεση είχε στόχο την αμερικανική βάση Αλ-Τανφ στη Συρία.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των μελών του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να έχουν τραυματιστεί στην επίθεση σε βάση της βορειοανατολικής Ιορδανίας, με 34 μέλη του στρατού να τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανούς τραυματικούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα από τη στρατιωτική βάση στην Ιορδανία, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter