Τρέχουν να καλύψουν τα κενά: Στέλνουν γιατρούς από τη Θράκη στην Αττική παρά τις ελλείψεις στην περιοχή

Τρέχουν να καλύψουν τα κενά: Στέλνουν γιατρούς από τη Θράκη στην Αττική παρά τις ελλείψεις στην περιοχή

Oι ελλείψεις του υγειονομικού προσωπικού είναι μεγάλες καθώς ένα χρόνο μετά την πανδημία, τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν υποστελεχωμένα. Προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία της Αττικής, γιατροί φαίνεται να έχουν επιστρατευθεί από άλλα νοσοκομεία της χώρας παρά τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα επίσης γεμάτα περιφερειακά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το evrosonline.gr, γιατροί από τα νοσοκομεία της Θράκης έχουν επίσης κληθεί να μεταβούν στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Ωστόσο, την συγκεκριμένη απόφαση  αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αφού βλέπουν για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις προσπαθώντας να αντιμετωπίζει με μπαλώματα την κατάσταση αντί να προχωρήσει σε γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ.

Την συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε πρώτη η τοπική ιστοσελίδα reportal.gr. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «R» από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης θα φύγουν για Αθήνα δύο γιατροί και ένας ακόμη από το Νοσοκομείο της Ξάνθης, ενώ θα γίνουν μετακινήσεις γιατρών και από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, οι περιοχές της Θράκης αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλο πρόβλημα στα νοσοκομεία της με τις ελλείψεις να είναι εξίσου σοβαρές, ωστόσο όπως φαίνεται το Υπουργείο Υγείας δείχνει αδιαφορία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και επικεντρώνεται σε αυτά της πρωτεύουσας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter