Τρία βόδια, δυο ζευγάρια

Τρία βόδια, δυο ζευγάρια

Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research για λογαριασμό της Ελληνικής Ενωσης Καφέ προέκυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές καφέ (54%) δηλώνουν ότι έχουν περιορίσει τις εξόδους τους εξαιτίας του γενικότερου κλίματος ανατιμήσεων στην αγορά.

Ενώ λοιπόν η πλειονότητα των Ελλήνων περιορίζει ακόμη και τον καφέ, ενώ κάποιοι άλλοι (δυστυχώς, πολλοί) πνίγονται στην «καταιγίδα» των πλειστηριασμών και χάνουν τα σπίτια τους από τα κοράκια για μερικές χιλιάδες ευρώ (ακόμη και για οφειλές μόλις 881 ευρώ σε… κοινόχρηστα) μαθαίνουμε –από το Documento– ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης για οφειλή – ως εγγυητής– επιχειρηματικού δανείου που με τους τόκους έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ «έκλεισε» τις υποχρεώσεις του με μόλις 50.000 ευρώ, μετά την πρωτόδικη αγωγή της τράπεζας σε βάρος του για καταδολίευση δανειστών.

Η περίπτωση Παπαθανάση αποτελεί συνέχεια των αποκαλύψεων για τον Πάτση, τον Χειμάρα, τον Μαραβέγια, τον Καππάτο και τη Νικολάου.

Εντάσσεται στην ίδια λογική με την οποία –επειδή η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ και το υπουργικό συμβούλιο χρωστάει 12 εκατ. ευρώ– η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να δηλώνεται στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων αλλά και οι ρυθμίσεις τους.

Θυμίζει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την ασυλία των τραπεζιτών, με τον οποίο ασκείται ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία μόνο εάν οι ίδιοι κινηθούν εναντίον του εαυτού τους.

Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν:

Με τέτοιο κλίμα «πλιάτσικου». Με την κοινωνία στα κάγκελα λόγω της μεγαλύτερης κρίσης ακρίβειας – αισχροκέρδειας (και χωρίς ορατό φως για έξοδο από την εξαθλίωση, όπως ομολογεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης).

Με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Predator να έχουν επεκταθεί ακόμη και στην Αμερικανίδα Αρτεμη Σίφορντ.

Με τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία να ζητάει αποκαλύψεις και ενόχους (και τον πρωθυπουργό να ζητάει από νεαρό θύμα που επέζησε να βάλει πλάτη).

Με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να καταγγέλλει σε μια έκθεση-κόλαφο για τη χώρα μας τις υποκλοπές, τη διαφθορά, την έλλειψη διαφάνειας, την αστυνομική βία, το προσφυγικό, την ελευθερία έκφρασης και τη λίστα Πέτσα.

Ωστόσο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος στον Αυτιά και τον Σκάι ξεδίπλωσε το αφήγημα της κυβέρνησης: «Ο λαός θέλει καθαρές κουβέντες και λύσεις για το αύριο της χώρας, το οποίο μπορεί να διασφαλιστεί με αυτοδύναμη ΝΔ».

Ενώ στη συνέχεια επισήμανε: «Oι καθοριστικές εκλογές είναι οι πρώτες, καθώς με αυτές θα δείξει ο λαός ποιος θέλει να τον κυβερνήσει».

Σωστά, οι καθοριστικές εκλογές είναι… η πρόβα τους (έτσι τις βλέπει ο υπουργός).

Τρία βόδια, δυο ζευγάρια!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter