Τρίβει τα χέρια του ο ανταγωνισμός μετά την απόφαση της Ryanair να περιορίσει τις πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα

Τρίβει τα χέρια του ο ανταγωνισμός μετά την απόφαση της Ryanair να περιορίσει τις πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα

Αν και η απόφαση αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, ήδη έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις πτήσεις… εξωτερικού μετά την απόφαση της Rynair να μαζέψει το κόστος της, αφού δεκάδες τουριστών που θέλουν να επισκεφτούν το καλοκαίρι την Ελλάδα είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν άλλες αεροπορικές εταιρείες που θα τους μεταφέρουν.

Πάντως, δεν αποτελεί αιφνιδιασμό η απόφαση της χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair να περιορίσει την δραστηριότητά της στην Ελληνική αγορά, αφού εν μέσω θέρους θα αφήσει μερίδιο αγοράς για άλλες εταιρείες του κλάδου, εγχώριες και ξένες. Πάντως, η Ryanair, πήρε την απόφαση να κλείσει τη βάση της στα Χανιά και να μειώνει τις πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα, τη στιγμή που ακόμα και η British Airways έχει απευθείας πτήσεις για τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη του Πάσχα, από την 1η Ιουνίου η Ryanair προχωρά στη μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας ένα αεροσκάφος από την Αθήνα και ένα από τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

«Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους. Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, δρομολόγια τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’ όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια» δήλωσε ο διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την ανατολική Μεσόγειο, Νικόλαος Λάρδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter