Τσεχία: Αυτή είναι η Αλίνα Αφανασκίνα – H μαθήτρια που ενέπνευσε τον μακελάρη της Πράγας

Τσεχία: Αυτή είναι η Αλίνα Αφανασκίνα – H μαθήτρια που ενέπνευσε τον μακελάρη της Πράγας

Ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ, ο δράστης των πυροβολισμών στο πανεπιστήμιο της Πράγας, είχε κατονομάσει την Αλίνα Αφανασκίνα ως έμπνευσή του στα μηνύματα που είχε αναρτήσει στο Telegram πριν από τους πυροβολισμούς.

Δείτε επίσης: Mακελειό στην Πράγα: Νέα βίντεο με τους αστυνομικούς που κάνουν έφοδο στο πανεπιστήμιο – Συγκλονίζουν οι διάλογοι στον ασύρματο

Η Αλίνα Αφανάσκινα ήταν μια 14χρονη Ρωσίδα μαθήτρια η οποία άρχισε να πυροβολεί  στο σχολείο της στις 7 Δεκεμβρίου 2023, σκοτώνοντας έναν συμμαθητή της και τραυματίζοντας πέντε πριν αυτοκτονήσει.

Ο Κόζακ προχώρησε σε μακελειό με πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Κάρολος της Πράγας στις 21 Δεκεμβρίου 2023, σκοτώνοντας 14 άτομα και τραυματίζοντας 25. Στα μηνύματα του Telegram που αναρτήθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου 2023, έγραψε:

Διαβάστε επίσης: Πράγα: «Είχαμε περάσει από το σημείο λίγο νωρίτερα» – Έλληνας περιγράφει τις στιγμές μετά τη φονική επίθεση (Video)

Η 14χρονη μαθήτρια Αλίνα Αφανασκίνα χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα της για να πυροβολήσει στο σχολείο της

Σύμφωνα με το Times Now World, στις 9 Δεκεμβρίου 2023, η 14χρονη Αλίνα Αφανασκίνα, μαθήτρια της όγδοης τάξης του προγυμνασίου στο σχολείο Bryansk της Ρωσίας, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών της χρησιμοποιώντας ένα κυνηγετικό όπλο Bekas-3 με αντλία που ανήκε στον πατέρα της. Η επίθεση έλαβε χώρα στο γυμναστήριο του σχολείου.

Όπως μεταδίδει το BBC, η αστυνομία κλήθηκε στο Γυμνάσιο αριθ. 5 του σχολείου του Μπριάνσκ στις 9.15 π.μ. μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στο σχολείο.

Βρήκαν την Αλίνα  νεκρή, ντυμένη στα μαύρα.

Είχε αυτοκτονήσει αφού σκότωσε έναν συμμαθητή της και τραυμάτισε άλλους πέντε. Σύμφωνα με το Reuters, μια φωτογραφία της Afanaskina έδειχνε ότι φέρεται να είχε ένα μαχαίρι με μακριά λαβή χωμένο στη δεξιά της μπότα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι μαθητές οχυρώθηκαν αμέσως μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας μόλις άκουσαν πυροβολισμούς. Ένα από τα κορίτσια του σχολείου δήλωσε στο RIA: «Η Αλίνα είναι μια από τις μαθήτριες που έφυγαν».

Δεν έχει βρεθεί κάποιο συγκεκριμένο κίνητρο για τον λόγο που η Αφανασκίνα άνοιξε πυρ στο σχολείο της, αν και φέρεται να υφίστατο εκφοβισμό από το δημοτικό σχολείο και να είχε συγκρούσεις με τους άλλους μαθητές.

Αν και ο έλεγχος της οπλοκατοχής είναι αυστηρός στη Ρωσία, το Μπριάνσκ είναι μία από τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Ως εκ τούτου, ο έλεγχος των όπλων είναι χαλαρός εκεί.

Διαβάστε επίσης: Πράγα: «Είχαμε περάσει από το σημείο λίγο νωρίτερα» – Έλληνας περιγράφει τις στιγμές μετά τη φονική επίθεση (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter