Τσίπρας: Πολιτική επιλογή Μητσοτάκη η απουσία ελέγχων στην αγορά

Τσίπρας: Πολιτική επιλογή Μητσοτάκη η απουσία ελέγχων στην αγορά

Ως «πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απουσία ελέγχων στην αγορά αλλά και τη διατήρηση της υψηλής φορολόγησης στα τρόφιμα και τα καύσιμα.

Κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη «κινείται αμήχανα μπροστά στις αντιφάσεις της», στηλιτεύοντας την άνοδο της ακροδεξιάς.

«Στο μόνο που όλη την Ευρώπη συγκλίνει, είναι η επιστροφή του κράτους στην ενέργεια για να στηρίξει κοινωνία και επιχειρήσεις. Όλη, εκτός από την Ελλάδα όπου ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ εν μέσω της ενεργειακής κρίσης. Και για αυτό τα δραματικά αποτελέσματα που βιώνουμε δεν είναι τυχαία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έλλειμμα στρατηγικής από την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον Ερντογάν, καθώς σημειώθηκε αλλαγή πλεύσης «από πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και από ισότιμος εταίρος σε δεδομένος σύμμαχος που τα δίνει όλα χωρίς να ζητά καμία εγγύηση για τα δικά της συμφέροντα».

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης απλά αρκείται να λέει τα αυτονόητα για τη κυριαρχία των νησιών μας στις Συνόδους Κορυφής αλλά δε τολμά καν να θέσει ζήτημα κυρώσεων αν η Τουρκία αμφισβητήσει εμπράκτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόσο ο Ερντογάν θα αποθρασύνεται», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός «αναγνωρίζει ότι είναι απερχόμενος, ότι δεν έχει καμία ελπίδα επανεκλογής, αγωνιά να κερδίσει χρόνο. Όσο περισσότερο χρόνο μπορεί, γαντζωμένος στη καρέκλα της εξουσίας. Τόσο για να πετύχει τη συγκάλυψη, το κουκούλωμα του μεγάλου σκανδάλου των παρακολουθήσεων όσο και για να προλάβει να ελέγξει τη κατανομή του μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών πόρων, με όρους απόλυτης αδιαφάνειας».

«Απέναντι σε αυτή την επιλογή Μητσοτάκη να κερδίσει χρόνο, οφείλουμε να επαγρυπνούμε αλλά οφείλουμε και να αξιοποιήσουμε το χρόνο αυτό. Για να βαθύνουμε τη κομματική ανασυγκρότηση. Για να ετοιμάσουμε ανανεωμένα και ισχυρά ψηφοδέλτια παντού. Για να οργανώσουμε τις κοινωνικές αντιστάσεις στη βαρβαρότητα των κυβερνητικών επιλογών. Να μετατρέψουμε την απόγνωση σε αγώνα, την οργή σε ελπίδα αλλαγής. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε και μόνο έτσι θα καταφέρουμε να φέρουμε τη πολιτική αλλαγή μια ώρα αρχύτερα παρά τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη και των συμφερόντων που τον στηρίζουν», τόνισε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Συνεδριάζουν ΠΓ και ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τομείς ευθύνης στην Κεντρική Επιτροπή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter