Τσίπρας: Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρμόδια για την υπόθεση Πολάκη (Video)

Τσίπρας: Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρμόδια για την υπόθεση Πολάκη (Video)

Στο συνέδριο με θέμα «Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο» που πραγματοποιήθηκε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, ρωτήθηκε και για τον Παύλο Πολάκη.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα του βουλευτή Χανίων, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι: «Το καταστατικό μου δίνει τη δυνατότητα ως πρόεδρος να παραπέμψω ένα στέλεχος αν κρίνω ότι αυτό προστατεύει τη συλλογική μας προσπάθεια. Δεν είναι όργανο δεοντολογίας ο πρόεδρος για να επιβάλλει ποινές. Παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας γιατί ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους, τα προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Δεν παραπέμπει για διαφορετικές απόψεις π.χ. για τον εμβολιασμό. Αλλά είναι διαφορετικό να καταθέτει άλλο σχέδιο προεκλογικά» ενώ, πρόσθεσε ότι «η θέση και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα»

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι: «εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες και όργανα. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα των επερχόμενων εκλογών και υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις. Αύριο (σ.σ. 01.03.2023) παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας για το μείζον ζήτημα της στέγασης», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι: «h θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα. Θα έρθουμε στην κυβέρνηση για να δημιουργήσουμε θεσμούς».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι ήταν όταν«ο κ. Μητσοτάκης που από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε «συμμορίτες» δεν είδα αντιδράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε αναφερθεί στην κ. Τουλουπάκη «θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή». Δεν είδα και πάλι, αντιδράσεις».

«Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς, λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Οπότε, δεν δικαιούται να χαίρεται, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα», τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter