«Turkaegean»: Ο Άδωνης Γεωργιάδης εκτός από αδιευκρίνιστος είναι και… ανενημέρωτος

«Turkaegean»: Ο Άδωνης Γεωργιάδης εκτός από αδιευκρίνιστος είναι και… ανενημέρωτος

Πετάει την μπάλα στην εξέδρα και ανακοινώνει προσχηματικές ΕΔΕ. Τις καταφανείς ευθύνες τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης, αναφορικά με την κατοχύρωση από την Τουρκία του εμπορικού σήματος «Turkaegean», επιχειρεί να απεμπολήσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης. Και το επιχειρεί αυτό, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν είχε ενημερωθεί από διεύθυνση που υπάγεται στο υπουργείο που διοικεί. Προσπαθεί με άλλα λόγια να βρει έναν αποδιοπομπαίο τράγο…

Το γεγονός ότι η Ελλάδα ολιγώρησε από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και το 2023, με αποτέλεσμα να μην υποβάλλει καν αίτηση ανακοπής κατά της τουρκικής αίτησης , όπως προέκυψε από τα έγγραφα της ΕΕ που δημοσίευσε το documentonews.gr έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση της κυβέρνηση. Πρόκειται άλλωστε για την ίδια κυβέρνηση που… «φόρεσε» την περικεφαλαία του Μακεδονομάχου αλλά τώρα πέφτει η ίδια στον λάκκο που η ίδια έκαψε.

Η πίεση εντάθηκε και από ερώτηση που κατέθεσαν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω της οποίας ζητούν από τον Αδωνη Γεωργιάδη να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή αναφορικά με αυτή την πρωτοφανή ολιγωρία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Κι έτσι ο Α. Γεωργιάδης προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών του, διέταξε ΕΔΕ για να διαπιστωθούν, -όπως αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο-, πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην επίμαχη ανακοίνωση «κατόπιν εντολής του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και  τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της  Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Τurkaegean” στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας».

Η διενέργεια της επίμαχης διοικητικής εξέτασης, διατάσσεται σύμφωνα με την ανακοίνωση «επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση».

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον Α. Γεωργιάδη και πρέπει να βρεθεί αποδιοπομπαίος τράγος για να μην επιρριφθεί σε αυτόν οι ευθύνες. Και προκειμένου να συμβεί αυτό ανακοινώνονται προσχηματικές ΕΔΕ και επιρρίπτονται ευθύνες σε υφιστάμενου του υπουργού επειδή δεν τον ενημέρωσαν.

Φαίνεται ότι ο Α. Γεωργιάδης εκτός από αδιευκρίνιστος, πλέον είναι και… ανενημέρωτος!

Διαβάστε επίσης

Σάλος με το Turkaegean: Από τον Ιούλιο του 2021 κυκλοφορούσαν τουρκικά σποτ με τον όρο «τουρκικό Αιγαίο»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter